Dsp Genel Başkanı Aksakal:

Dsp Genel Başkanı Aksakal:
"Ülkemizin kurucu ruhu olan antiemperyalist duruş ve bölge merkezli dış politika terk edilmiş, başkalarının canı ve malı üzerinden güç ve avanta devşirme talancılığına tevessül edilmiştir"

ANKARA (AA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Ülkemizin kurucu ruhu olan antiemperyalist duruş ve bölge merkezli dış politika terk edilmiş, başkalarının canı ve malı üzerinden güç ve avanta devşirme talancılığına tevessül edilmiştir." dedi.

Aksakal, parti genel merkezindeki Parti Meclisi toplantısı öncesi yaptığı konuşmaya, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefat eden oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.

Partisinin dünkü Başkanlık Kurulunda kabul edilen bildiriyi okuyan Aksakal, AK Parti'nin Türkiye'yi ve İslam alemini 15 yıldır ciddi tehditlerle karşı karşıya getirdiğini öne sürdü.

Bu sürecin yaşanmasından Meclisteki muhalefet partilerini de sorumlu tutan Aksakal, "Ülkemizin kurucu ruhu olan antiemperyalist duruş ve bölge merkezli dış politika terk edilmiş, başkalarının canı ve malı üzerinden güç ve avanta devşirme talancılığına tevessül edilmiştir." diye konuştu.

Aksakal, "İktidarın kapitalist sınıfsal tercihiyle, üretici ile emekçi kesim ezilmiş, borçlanma, ihale, teşvik ve vergi politikaları sistemli şekilde yandaş sermaye grupları lehine, 'yönetimde istikrar' adına istikrarlı bir şekilde hayata geçirilmiştir." ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetinin Türkiye'yi dış politikada bir çıkmaza sürüklediğini ve hükümeti ciddiye alan tek bir devlet, tek bir kuruluş kalmadığını ileri süren Aksakal, şunları kaydetti:

"Türkiye kan kaybetmeye devam ediyor. En başta Meclisteki milletvekilleri olmak üzere, ülkemizin gidişatından memnun olmayan ve mevcut yapının bu sorunların üstesinden gelemeyeceğine inanan tüm toplum kesimlerini inisiyatif kullanmaya, ülkemizin sürüklendiği bu badireden kurtulabilmek için DSP programı etrafında kenetlemeye çağırıyoruz."

Açıklamanın ardından DSP Parti Meclisi basına kapalı toplandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.