DSP Genel Başkanı Aksakal: "Emeklilere seyyanen 4 bin lira zam kaçınılmaz"

DSP Genel Başkanı Aksakal: "Emeklilere seyyanen 4 bin lira zam kaçınılmaz"
DSP Genel Başkanı Aksakal, emeklilere zaman geçirmeden seyyanen 4 bin lira zam verilmesinin artık kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak Türk milletinin sonsuza kadar yaşayacağını ifade etti.

Konya'nın Kulu ilçesinde gerçekleşen depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Aksakal, deprem felaketlerinin olası yeni yıkımlarını yaşamamak için eskilerin yerine yeni binalar yapmak yerine zaman kaybetmeden yeni kentler ve yerleşim alanlarının ihdasına çalışılması gerektiğini dile getirdi.

Aksakal, Hazine arazilerinden üretilecek arsalar üzerine hızlı bir şekilde kiralık konutlar yapılabileceğini, bu yolla konut ve iş yerlerinin fiyatlarında ve kirasında olağan dışı artışın önlenebileceğini söyledi.

Emeklilere zaman geçirmeden seyyanen 4 bin lira zam verilmesinin artık kaçınılmaz hale geldiğini belirten Aksakal, bu konuda bazı yasal düzenlemelerin yapılması için Meclis'in açılmasını beklemeye gerek olmadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kanun hükmünde kararname ile bunu hayata geçirebileceğini, yeni yasama döneminde de bu kararnamenin TBMM'de kanunlaştırılabileceğini kaydetti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.