Dükkanının kapısını kedilere açtı

Dükkanının kapısını kedilere açtı
Eyüp'te kırtasiyecilik yapan Selçuk Bayal, olumsuz hava koşullarında hayatta kalmaya çalışan sahipsiz kedileri, iş yerinde soğuk ve açlıktan korumaya çalışıyor

İSTANBUL (AA) - Kırtasiyeci Selçuk Bayal, olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşam mücadelesi veren sahipsiz kedileri, dükkanında barındırıyor.

Bayal, Eyüp'teki iş yerinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalledeki birkaç gönüllüyle soğuk havada kedilere bakmaya çalıştıklarını söyledi.

Havaların soğuk olduğunu belirten Bayal, ''Soğuk olunca içeriye sığınıyorlar. Sıcak havalarda zaten isteseniz de bu hayvanlar içeride durmaz. Çevrede bulunan tek dükkan da biziz.'' diye konuştu.

Bayal, çevreden değişik tepkiler aldığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu hayvanlar bize Allah'ın emanet ettiği canlılar. Elimizden geldiğince bakıyoruz. Kış gününü atlatmaya çalışıyoruz. Müşteriler 'burada kedinin ne işi var' diyor. Mahalleli, rahatsız olmuş bunlardan. Beni şikayet edeceklerini söyleyince ben de dükkanımın camına 'kedilerden rahatsız olanlar buradan alışveriş yapmasın' diye yazı astım. Bundan sıkıntı duyulacak bir durum da yok."

- "Biz bakmazsak kim bakacak?"

İnsanların mutlu olması gerektiğini aktaran Bayal, "Bu soğuk günde, biz bakmazsak kim bakacak? Bazı kişiler, 'bu hayvanlar soğuğa dayanıklı' diyor. Bu hayvanlar asla soğuğa dayanıklı değiller. Yemek, su bulamazsa ölüyorlar." ifadelerini kullandı.

Bayal, sahipsiz kediler için elinden geleni yapacağını vurgulayarak, "Isıtıcının önüne koyduk onları, yemeklerini veriyorum. Hayvanlara da insanlara da kapımız açık ama biraz vicdanlı olsunlar. Biz burada kimseye rahatsızlık vermiyoruz.'' şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.