Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim:

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim:
"Çatışmaların olduğu bölgelerde ekonomik destek ve iş imkanları oluşturmaya çalışıyoruz fakat mültecilerin ihtiyaçlarına cevap vermekte zorluk yaşıyoruz"

WASHINGTON (AA) - Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, çatışmaların olduğu bölgelerde ekonomik destek ve iş imkanları oluşturmaya çalıştıklarını fakat mültecilerin ihtiyaçlarına cevap vermekte zorluk yaşadıklarını söyledi.

Jim Yong Kim ve Uluslararası Kurtarma Komitesi Başkanı David Miliband, merkezi ABD'nin başkenti Washington'da bulunan düşünce kuruluşu Küresel İlerleme Merkezi’nde düzenlenen “Mülteciler, Yer Değişimi ve İlerleme: Dünya ne yapmalı?” konulu toplantıda konuştu.

Yong Kim, Dünya Bankasının çatışmaların olduğu bölgelerde ekonomik destek ve iş imkanları oluşturmaya çalıştığını belirterek, “Fakat mültecilerin ihtiyaçlarına cevap vermekte zorluk yaşıyoruz" dedi. Yong Kim, “Savaş olan bölgelerde insanların geleceğe dair planlar yapamadığını görüyoruz. İnsanların umutları kaybolmuş. Özel sektörler ise berbat durumda” ifadelerini kullandı.

Yaşanan ekonomik sıkıntının ise insanların DAEŞ gibi terör örgütlerine yönelmesine sebep olduğunu kaydeden Yong Kim, “Özellikle Suriye çevresinde fakirlikle mücadele etmek adına, Lübnan ve Ürdün gibi ülkelerde Suriyeli mültecilere iş imkanları sunmaya ve ekonomik gelir oluşturmaya çalışıyoruz” yorumunu yaptı.

Uluslararası Kurtarma Komitesi Başkanı David Miliband da savaş bölgelerinde yardım kuruluşlarının hedef alındığına dikkati çekti.

Miliband, Suriye’de hastaneler ve sivil toplum kuruluşlarının da birer hedef haline geldiğini söyledi.

Suriye’de “savaş suçu” olarak nitelendirilebilecek bu saldırıların bir bedeli bulunmamasını eleştiren Miliband, Birleşmiş Milletler’in bu konuda daha dikkatli olması yönünde çağrı yaptı.

Öte yandan Miliband, Suriye’de çatışmaların durdurulması anlaşmasına rağmen Esed kuşatması altındaki birçok şehre yardım ulaştırılamadığını hatırlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.