Dünya bunu kaldıramaz: Yeni savaş ilanı

Dünya bunu kaldıramaz: Yeni savaş ilanı
ABD ve Kuzey Kore arasındaki gerilim savaşın eşiğine dayandı.

Dünya'nın bir çok bölgesinde savaş, kan, gözyaşı hakimken bir ülke daha savaşla burun buruna. Kuzey Kore ile ABD arasında esen sert rüzgarlar her an savaşa dönebilir.

KUZEY KORE: SAVAŞ İLANI OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ

Kuzey Kore yaptığı açıklamada, uydu operasyonlarına yapılacak her türlü müdahaleyi savaş ilanı olarak değerlendireceğini belirtti. Kuzey Kore resmi devlet haber ajansı KCNA'nın haberine göre Pyongyang, ABD'nin yapacağı herhangi bir müdahaleye, ABD casus uydularının varlığını ortadan kaldırarak karşılık verecek.

Kuzey Kore yönetimi, yörüngeye gönderdiğini açıkladığı casus uydusu ile Beyaz Saray, ABD Savunma Bakanlığı ve bazı ABD askeri üslerini görüntülediğini duyurmuştu. Kuzey Kore resmi devlet haber ajansı KCNA'nın haberine göre Pyongyang iddialı bir açıklamada daha bulundu.

KARŞILIK VERİLECEK

KCNA'nın Kuzey Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü'nün yaptığı açıklamaya dayandırdığı haberine göre, Pyongyang'ın uydu operasyonlarına yapılacak her türlü müdahaleyi savaş ilanı olarak değerlendireceğini ve ABD'nin uzaya yapacağı herhangi bir müdahaleye, ABD casus uydularının varlığını ortadan kaldırarak karşılık vereceği aktarıldı.

Söz konusu açıklamada, "ABD'nin, en son teknolojileri yasadışı ve adaletsiz bir şekilde silahlandırarak egemen bir devletin meşru topraklarını ihlal etmeye çalışması durumunda, Kuzey Kore, ABD casus uydularının etkinliğini baltalamak veya yok etmek için meşru müdafaa amacıyla duyarlı eylem tedbirleri almayı değerlendirecektir" ifadeleri kullanıldı.

Kuzey Kore, ABD anakarası, Japonya ve ABD'nin Guam bölgesindeki askeri tesislerin fotoğraflarını ileten ilk askeri casus uydusunu 21 Kasım'da başarıyla fırlattığını açıklamıştı.

Kaynak:F5 haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.