Dünya Çiftçiler Günü

Dünya Çiftçiler Günü
Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Saygı:- " Zor şartlar altında yaz kış demeden alın teri döken çiftçilerimizin emeğine ne kadar muhtaç olduğumuz ortadadır. Ekmekten sebze ve meyveye kadar bütün gıdalar soframıza çiftçimizin alın teri sonucu ulaşmaktadır"

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, bütün gıdaların çiftçilerin emekleri sayesinde sofralara ulaştığını belirtti.

Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen tören, Saygı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Saygı, dün Çukurca'da teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

14 Mayıs'ın, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonuna (IFAP) üye bütün ülkelerde Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlandığını belirten Saygı, " Tarım sektörü, ülkelerin gıda güvenliği, kırsal kalkınma, istihdam, milli gelire katkı, ihracat ve çevre koruma gibi çok fonksiyonlu özelliği ile dünyanın her ülkesinde stratejik bir öneme sahiptir." dedi.

İmdat Saygı, günümüzde, bütün dünyayı etkisi altına alan küresel ısınmaya bağlı kuraklık, iklim değişiklikleri ve ekonomik krizler göz önüne alarak çiftçilerin durumunun değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Zor şartlar altında yaz kış demeden alın teri döken çiftçilerimizin emeğine ne kadar muhtaç olduğumuz ortadadır. Ekmekten sebze ve meyveye kadar bütün gıdalar soframıza çiftçimizin alın teri sonucu ulaşmaktadır." diye konuştu.

Çiftçilerin problemlerinin gün geçtikçe arttığını anlatan Saygı, çiftliklerin girdi maliyetlerinin artmasına rağmen yetiştirilen ürünlerin fiyatlarının yerinde saydığını söyledi.

Tekirdağ Ziraat Odası tarım danışmaları tarafından, köylerde yapılan tarla kontrollerinde ekilen ürünlerin gelişimlerinin iyi olduğunu ifade eden Saygı, "Umudumuz, hasat dönemine kadar bu seyrin böyle devam etmesidir, üreticilerimizin en azından bu sene, hem verim olarak hem de fiyat olarak emeğinin karşılığını almasıdır." dedi.

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, tarım kuruluşlarının yetkilileriyle çiftçiler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.