Dünya çocukları Akseki'de buluştu

Dünya çocukları Akseki'de buluştu
Antalya'nın Akseki ilçesinde düzenlenen 3. Dünya Çocuklarının Toroslarda Dostluk Buluşması Festivali'ne katılan çocuklar, tarihi Sarıhacılar Mahallesi'nde dans gösterisi sundu

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Akseki ilçesinde düzenlenen 3. Dünya Çocuklarının Toroslarda Dostluk Buluşması Festivali'nde, 4 ülkeden 150 çocuk bir araya geldi.

Akseki Kaymakamlığı, Akseki Belediyesi ve girişimci Mustafa Kavasoğlu'nun katkısıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen festival için Lübnan, Romanya, Kazakistan ve Ukrayna'dan gelen 150 minik, tarihi Sarıhacılar Mahallesi'nde Aksekili çocuklarla buluştu.

Etkinlikte gönüllerince eğlenen çocuklara yöresel yemekler ikram edildi. Çocuklar, Sarıhacılar Mahallesi'nde kurulan platformda şarkılar söyleyerek ülkelerinin halk danslarını sergiledi.

Romanya Otopeni Çocuk Orkestrası'ndan 9 yaşındaki Ionela Marin'in söylediği "Hayat Bayram Olsa" isimli şarkı, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Daha sonra Emine-Ahmet Büküşoğlu Ortaokulu'nun bahçesinde, ülkelerine özgü kıyafetler ile şarkı söyleyen çocuklar, dans gösterileri sundu. Gösterilere vatandaşlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, dünya çocuklarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Geçen yıl Akseki'ye 20 ülkeden çocukların geldiğini belirten Beşikci, "Dünya maalesef terör ve şiddet sarmalı içinde. İnşallah bu çocuklarımızın içindeki sevgi ve kardeşlik duyguları, onların bizler ile kaynaşmasına vesile olacak. Dünyanın, bu zor günleri, onların vesilesi ile atlatabileceğine inanıyorum." dedi.

Festivale Lübnan'dan katılan Karelle Fawaz da çocuk festivaline katıldığı için çok mutlu olduğunu ve Akseki'yi çok beğendiğini söyledi. Akseki'nin kültürü ve yemekleri ile tanıştıklarını anlatan Fawaz, "Türkiye, İstanbul ve Antalya çok güzel. Sarıhacılar'ın düğmeli evlerini ve müzesini gezdik. Herkesin gelmesini isterim." diye konuştu.

Festivale Kazakistan'dan katılan Nurshat Talgat ise Akseki'nin evleri ve doğasının çok güzel olduğunu belirtti. Akseki'de yeni meyveler ile tanıştıklarını anlatan Talgat, en çok çağlayı beğendiğini ifade etti.

Dünya çocukları Akseki'de buluştu

Dünya çocukları Akseki'de buluştu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.