Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü

Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akdağ:- "Bana göre eğer bir engelli aranacaksa toplumda, bu pırıl pırıl gençleri kendilerinden farklı görenler varsa onlarda aramak lazım. Yoksa ben bu gençlerin hiçbirini engelli olarak da kabul etmiyorum. Sosyal hayat iç

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, "Bana göre eğer bir engelli aranacaksa toplumda, bu pırıl pırıl gençleri kendilerinden farklı görenler varsa onlarda aramak lazım. Yoksa ben bu gençlerin hiçbirini engelli olarak da kabul etmiyorum. Sosyal hayat içindeler yaşıyorlar, başarılarını kanıtlıyorlar, rekabet, mücadele edebiliyorlar." dedi.

Akdağ, parti genel merkezinde, down sendromlu sporcuları kabulünde yaptığı konuşmada, sporcuları, aileleri, antrenörleri ve federasyonu başarılarından dolayı tebrik etti.

Sporculara taleplerini soran Akdağ, "özel yüzme havuzu" karşılığını aldı.

AK Parti'nin kuruluşundan bu yana özel ilgi isteyen kesime hizmet götürdüğünü aktaran Akdağ, çok sayıda lisanslı sporcunun olmasının göğüslerini kabarttığını aktardı.

İster istemez bazen "engelli" kelimesinin kullanıldığını dile getiren Akdağ, "Bana göre eğer bir engelli aranacaksa toplumda bu pırıl pırıl gençleri kendilerinden farklı görenler varsa onlarda aramak lazım. Yoksa ben bu gençlerin hiçbirini engelli olarak da kabul etmiyorum. Sosyal hayat içindeler yaşıyorlar, başarılarını kanıtlıyorlar, rekabet, mücadele edebiliyorlar. Mesele budur, hayat böyle bir şey zaten." diye konuştu.

Bazı insanların diğerlerinden farklı olmasının aslında onların engelli olması anlamına gelmediğini belirten Akdağ, birtakım düzenlemeler yaparken ister istemez bir tanımlama yapmak gerektiğini söyledi.

- "Biz o bayrakla bu vatanı vatan yaptık"

Akdağ, "Doğrusu ne benim zihnimde ne birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın zihninde bu kardeşlerimizin toplumun diğer bireylerinden hiçbir farkı yok. Artıları var eksileri yok. Özel çocuklar, gençler ya da özel sporcular demek gerekiyor. Down sendromluların olduğu her yerde büyük bir samimiyet, yürekten, candan davranış biçimi ve neşe görürsünüz." dedi.

Gençlerden dünya çapında başarılar beklediklerini ifade eden Akdağ, şampiyonların çıkması temennisinde bulundu. Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Size güveniyoruz, başaracağınıza inancımız tamdır. Cengizhan ve Gökhan'ın 'bayrağımızı dikeceğiz orada.' diye yüreklerinden gelen heyecan, aslında hepimize ders olmalıdır. Bu bayrağın bir anlamı var. Belki ay yıldızlı bayrağımızın kıymetini bilmeyenler olabilir, kendi kusurları, hataları, eksikleri ama bakın her ikisi de üst üste aynı vurguyu yaptılar. Neden? Bizim bayrağımızın bizim için manası ne? Özgürlüğümüz, demokrasimiz, hukukumuz, milli ve manevi değerlerimiz, inançlarımız. Biz o bayrakla bu vatanı vatan yaptık. Biz o bayrakla bu topraklarda yer tuttuk, ayaklarımız burada yere sağlam basıyor. Onun için Allah ne bayrağımıza ne devletimize ne milletimize zeval vermesin. Böyle pırıl pırıl gençler oldukça zeval de vermeyecektir inşallah."

- "17 bin down sendromlu, otizmli ve mental çocuğa spor yaptırıyoruz"

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt da kendilerini kabul ettiği için Akdağ'a teşekkür etti.

Bugünün 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olduğunu hatırlatan Kurt, Ankara'da ulusal ve uluslararası yarışmalarda madalya alan sporcularla bir araya geldiklerini söyledi.

Akdağ'ın her zaman destekçileri olduğunu dile getiren Kurt, federasyonlarının 17 bin down sendromlu, otizmli ve mental çocuğa spor yaptırdığını anlattı. Kulüpleri hakkında bilgi veren Kurt, çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Daha sonra, down sendromlu milli yüzücüler Cengizhan Dönmez ve Gökhan Kotan bir günlerini nasıl geçirdiklerini anlattı.

Sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren Akdağ, gençlere hediye verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.