"Dünya İnsan Hakları Günü" Etkinliği

"Dünya İnsan Hakları Günü" Etkinliği
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı:- "Artık milletin efendisi olduğunu düşünen, vatandaşını hor ve hakir gören, onu ötekileştiren, en temel insan haklarını bile silindir gibi ezip geçmeyi adeta kendisine şiar edinmiş bir ceberut devlet anlayışı çok

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, "Artık milletin efendisi olduğunu düşünen, vatandaşını hor ve hakir gören, onu ötekileştiren, en temel insan haklarını bile silindir gibi ezip geçmeyi adeta kendisine şiar edinmiş bir ceberut devlet anlayışı çok gerilerde kaldı." diye konuştu.

Kavakcı, ATO Congresium'da AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca düzenlenen "Dünya İnsan Hakları Günü Etkinliği"nde yaptığı konuşmada, insan hakları kavramının farklı zaman ve mekanlarda değişik çerçevelerde tartışıldığına işaret ederek, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin önemli bir referans olarak zikredildiğini belirtti.

Hazreti Muhammed'in Veda Hutbesi'ne atıfta bulunan Kavakcı, 14 yüzyıl önce insan haklarının detaylı ve eksiksiz bir şekilde tanımlandığını söyledi.

Veda Hutbesi'nde, birçok alanda evrensel nitelikte hakların tanımlandığına ve haksızlıklara mahal verilmemesi için yapılması gerekenlerin açıkça izah edildiğine dikkati çeken Kavakcı, "Anadolu geleneğinde de 'Yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevmek' anlayışıyla, milletimiz bu topraklarda ve çevresinde barış ve huzurun hakim olması için büyük çaba sarfetmiştir." dedi.

- "Haiti'den Somali'ye kadar Türkiye, mazlumların yanında"

Kavakcı sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye tarihinin darbelerle sarsılan, kendi vatandaşını 'öteki' olarak gören, kendisini milletin efendisi olarak addeden elitist devlet anlayışının hakim olduğu, insan haklarının hiçe sayıldığı bir Türkiye'nin hafızalarımızda hala tazeliği var. Hamdolsun ki AK Parti'nin millet tarafından iktidara getirilmiş olduğu ilk günden bugüne, son 15 yıla baktığımızda, önceden hayal bile edilemeyecek büyük bir dönüşümün sağlanmış olduğunu görüyoruz. Artık milletin efendisi olduğunu düşünen, vatandaşını hor ve hakir gören, onu ötekileştiren, en temel insan haklarını bile silindir gibi ezip geçmeyi adeta kendisine şiar edinmiş bir ceberrut devlet anlayışı çok gerilerde kaldı."

AK Parti iktidarları döneminde, kendisini milletine hizmetkar olarak gören, kemikleşmiş insan hakları ihlallerini ortadan kaldıran, millete hizmet yolunda gece gündüz çalışan bir devlet anlayışının hakim olduğunu vurgulayan Kavakcı, AK Parti hükümetlerince insan hakları alanında gerçekleşen çalışmaları da anlattı.

Kavakcı, 17 Ağustos 1999 depreminde dönemin başbakanının bölgeye üç gün ulaşamadığını hatırlatarak, artık dünyanın herhangi bir yerinde bir felaket yaşadığında herkesten önce Türkiye'nin orada olduğunu, Haiti'den Somali'ye kadar her yerde Türkiye'nin mazlumların yanında yer aldığını vurguladı.

- "Acı ve çaresizliği iliklerimize kadar hissettik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Bangladeş'teki kamplarda yaşayan Arakanlı Müslümanları ziyaret ettiklerini anımsatan Kavakcı, "Oradaki acı ve çaresizliği, tüylerimiz diken diken, kalplerimiz titreyerek iliklerimize kadar hissettik. Şahit olduğum o acı manzaralar karşısında insanlığımdan utandım. Fakat bir yandan da oradaki kardeşlerimizin yardımına koşan bir milletin evladı olduğum için Allah'a hamd ettim." ifadelerini kullandı.

Filistin ve özellikle Kudüs'tekilere yönelik gayri insani, gayri hukuki, gayri medeni, gayri ahlaki muamelelerin vicdanları kanattığını belirten Kavakcı, "Duamız Filistin topraklarında yaşanan o büyük zulmün derhal sona ermesi. Cumhurbaşkanım 'Dünya beşten büyüktür' diyerek sadece ülkemizin değil, yok sayılan bütün dünya devletlerinin ve insanlığın hakları için mücadele eden zatıalinize her konuda olduğu gibi Kudüs için de sesini yükselten ilk dünya lideri olmanızdan dolayı müteşekkiriz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 15 Temmuz'da olduğu gibi dimdik arkasında durmaya devam edeceklerini kaydeden Kavakcı, "Yükünüzü hafifletmek için elimizden geleni yapacağız. İnsanlık için iyi ki varsınız." ifadesini kullandı.

Kavakcı, vefat eden AK Parti kurucu üyelerinden İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar'a rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.