Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası

Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası
Şampiyona finalinde Çin ile ABD karşı karşıya gelecek

İtalya’nın ev sahipliği yaptığı Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda bugün oynanan yarı final maçlarının ardından Çin ve ABD finale yükselen takımlar oldu.

Şampiyonada 3. tur ve yarı final maçlarına evsahipliği yapan Milano kentindeki Mediolanum Forum’da, ABD-Brezilya ve Çin-İtalya yarı final karşılaşmaları oynandı.

Günün ilk maçında son iki olimpiyatın şampiyonu ve turnuvanın favorisi Brezilya, daha önce bu turnuvada rahat şekilde yendiği ABD’yi bu sefer geçemedi. ABD, Brezilya'yı 25-18, 29-27 ve 25-20’lik setlerle 3-0 yenerek adını finale yazdırdı.

Akşam oynanan diğer yarı final mücadelesinde ise yine daha önce ikinci turda karşılaşan evsahibi İtalya ve Çin bu kez final için mücadele etti.

Çin ilk seti 25-21, ikinci seti 25-20’lik skorla alırken, üçüncü seti 25-20 ile İtalya önde tamamladı. Büyük çekişmeye sahne olan dördüncü seti Çin, 30-28’lik skorla alarak, karşılaşmayı da 3-1 kazandı ve finalist oldu.

Şampiyonada, yarın TSİ 18.30’da İtalya-Brezilya üçüncülük-dördüncülük maçı ardından da saat 21.00’de Çin-ABD, final karşılaşması yapılacak.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.