Dünya mutfağında yiyenlerin ölme riski taşıdığı o yemek

Dünya mutfağında yiyenlerin ölme riski taşıdığı o yemek
Dünya mutfağında bulunan yemek yiyenlerin boğazına takılmasıyla öldürebiliyor. San-nakji (산낙지) isimli bu yemek Kore sokak mutfağının vazgeçilmezi...

Kore mutfağına özel bir yemek olan San-nakji (Sannnakci) çiğ tüketildiği için öldürücü olabiliyor. Yemeğin hazırlanışında bebek ahtapotlar kullanılıyor. Çiğ olarak servis edilen Sannnakciye biraz susam yağı ekleniyor ve çiğ şekilde servis ediliyor. san-nakjiyi ölümcül kılan şey parçalara ayrılmasına rağmen ahtapotların beyinlerinden ayrı çalışabilen kollarında ki vantuzlarından kaynakalanıyor. Yemek borunuza takılma ve vantuzların yemek borusuna yapışmasıyla ölüm riski taşıyor. Kore'de oldukça özel bir yere sahip olan San-nakjiyi yerken iyice çiğnemek çok önemlidir. San-Nakji her yıl ortalama 6 kişiyi öldürmektedir. San-nakji çiğ yada pişmiş tüketilebilir.

sannakjji.jpg

Sannnakji Tarifi:


Malzemeler

  • 1 kilo canlı ahtapot
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1/2 çay bardağı soya sosu
  • 1/4 çay bardağı pirinç sirkesi
  • 1/4 çay bardağı susam yağı
  • 1/4 çay bardağı şeker
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Yapılışı

  1. Ahtapotu iyice temizleyin ve küçük küçük parçalara ayırın.
  2. Soğanı ve sarımsağı ince ince kesin.
  3. Bir kapta soya sosu, pirinç sirkesi, susam yağı, şeker, karabiber ve tuzu iyice homojen hale getirin.
  4. Ardından, ahtapot parçalarını ve soğan-sarımsak karışımını sosa ekleyin.
  5. Karışımı buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
  6. Tabaklamadan önce ahtapot parçalarını sosundan çıkarın.

Notlar:

  • Ahtapotu canlı olarak satın alın ve mümkün olduğunca hızlı bir şekilde servise hazır hale getirin.
  • Ahtapotları çok küçük parçalara ayırmamaya özen gösterin, aksi takdirde çiğnemeniz zor olabilir.
  • Ahtapotları oda sıcaklığında bekletmeniz, sosun daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır.
  • Ahtapotu servis ederken, yemeğin hemen ardından yiyin. Aksi takdirde, ahtapotun tentakülleri hareket etmeye başlayabilir.

San-Nakjinin püf noktaları:

  • Eğer pişirecekseniz ahtapotu pişirmeden önce, tentaküllerini bıçakla kesin. Bu, ahtapotun daha kolay pişmesini sağlayacaktır.
  • Ahtapotu pişirirken, içine bir miktar soğan ve sarımsak ekleyin. Bu, ahtapotun tadını daha güzel hale getirecektir.
  • Ahtapotu servis ederken, üzerine biraz limon suyu gezdirebilirsiniz. Bu, ahtapotun tadını daha da lezzetli hale getirecektir.
  • Ahtapotları canlı olarak kullanmanız, daha lezzetli bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.