Dünya Müzeler Günü

Dünya Müzeler Günü
Konya Müzeler Müdürü Benli:"Konya'daki 6 müze de kendisine has bir sistem içerisindedir. Yalnız çini eserlerin bulunduğu Karatay Medresesi, Türkiye'de neredeyse tek, kendine has bir müzedir. Arkeoloji müzemizde Çatalhöyük'ten başlayıp, Bizans'a kadar gele

KONYA (AA) - Konya'da Dünya Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında, "Nostaljik Nağmeler-Eski Radyolar", "El Yazmaları" ve "Topraktan Sofraya Testinin Serüveni" sergilerinin açılışı gerçekleştirildi.

Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli, Karatay Medresesi'ndeki açılışta, etkinlikler dolayısıyla Mevlana Müzesi ve Karatay Medresesi'nin saat 23.00'e kadar açık kalacağını söyledi.

Müzecilik çalışmalarının Konya'da 1900'lü yılların başında başladığını belirten Benli, şöyle devam etti:

"Konya'daki 6 müze de kendisine has bir sistem içerisindedir. Yalnız çini eserlerin bulunduğu Karatay Medresesi, Türkiye'de neredeyse tek, kendine has bir müzedir. Arkeoloji müzemizde Çatalhöyük'ten başlayıp, Bizans'a kadar gelen bütün eserler bulunuyor. 1926'da dergah müzesi olarak açılan ve bu alanda ender müzelerden olan Mevlana Müzesi ise 2 milyon 600 bin civarında ziyaretçiyi ağırlıyor. Bunların yanında İnce Minareli Medrese, Atatürk ve Etnografya müzeleri de önemli müzelerimizdendir."

Benli, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yeni müze çalışmalarının da devam ettiğine dikkati çekti.

- Mevlana Müzesi en çok ziyaretçi alan 3. müze

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da Dünya Müzeler Günü dolayısıyla geziler, sergi açılışları ve konferansların gerçekleştirileceğini aktardı.

Mevlana Müzesi'nin Türkiye'nin en çok ziyaretçi alan ilk 3 müzesi arasında olduğuna işaret eden Çıpan, "İnce Minareli Medrese'de hadis sohbetlerinin başlaması, Sırçalı Medrese'de fıkıh sohbetlerinin yürütülüyor olması, bu mekanların asli fonksiyonlarını da ifa eder hale gelmeleri bakımından önemli gelişmelerdir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Karatay Medresesi'nde "Nostaljik Nağmeler-Eski Radyolar", İnce Minareli Medrese'de ise "Hoca Ahmet Yesevi ve Fuat Köprülü Anısına El Yazmaları" ile "Topraktan Sofraya Testinin Serüveni" sergilerinin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.