Dünya petrol fiyatlarındaki düşüş

Dünya petrol fiyatlarındaki düşüş
BAE, petrol üretiminin ocak ayı seviyesinde sabitlenmesi çağrısında bulundu

ABU DABİ (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) petrol üreten ülkelerden dünya petrol piyasası dengesinin sağlanması için üretimlerini ocak ayı seviyesinde sabitlemesini istediği bildirildi.

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, Enerji Bakanı Süheyl el-Mezrui, ülkesinin, dünya petrol piyasasında dengenin sağlanması çerçevesinde çoğunluğun görüşünü destekleyeceğini belirterek, "Mevcut fiyatların tüm üreticileri, petrol seviyesinin sabitlenmesi önerisini kabul etmeye zorlayacağını düşünüyorum. Petrol üretiminin sabitlenmesi artık bir seçim değil, herkesin uyması gereken bir mesele haline geldi" dedi.

Haberde, Mezrui'nin, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve bağımsız üretici ülkelerden, dünya piyasasındaki dengenin sağlanması için üretimlerini ocak ayı seviyesinde sabitlemesini istediği kaydedildi.

Rusya, Suudi Arabistan, Venezuela ve Katar, 16 Şubat'ta diğer büyük üreticilerin de uygulaması şartıyla, petrol üretimlerini ocak ayı seviyesinde dondurmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.