Dünya Posta Günü

Dünya Posta Günü
PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bozgeyik:- "1948'den bu yana Birleşmiş Milletler ihtisas organı olan ve 192 üye ülkesi bulunan Dünya Posta Birliğinin kurulduğu 9 Ekim, her yıl Dünya Posta Günü olarak kutlanıyor"- "PTT AŞ'miz küresel posta se

ANKARA (AA) - Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyi̇k, 9 Ekim Dünya Posta Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bozgeyik, mesajında, içinde bulunulan ekim ayında PTT AŞ açısından iki büyük mutluluk yaşandığını belirterek, bunlardan birincisinin 23 Ekim'deki PTT'nin kuruluşunun 177. yıl dönümü, ikincisinin de 9 Ekim "Dünya Posta Günü" olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin kurucu üyeleri arasında yer aldığı ve 2020'ye kadar İdari Konsey Başkanlığı görevini yürüteceği Dünya Posta Birliğinin (UPU), 9 Ekim 1874'ten bu yana faaliyet gösterdiğine işaret eden Bozgeyik, sektörün küresel düzenleyicisi konumundaki kuruluşun, herkesin en üst düzey standartlarda ve uygun fiyatlı posta hizmeti almasını sağlamakla yükümlü hükümetler arası bir teşkilat olduğuna dikkati çekti.

Bozgeyik, 1948'den bu yana Birleşmiş Milletler ihtisas organı olan ve 192 üye ülkesi bulunan UPU'nun kurulduğu 9 Ekim'in her yıl "Dünya Posta Günü" olarak kutlandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Küresel posta sektörü, bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla geliştiği günümüz dünyasında çağın gerekleri doğrultusunda kendini yenilemekte, geleneksel posta hizmetlerinin yanı sıra lojistik, e-ticaret, bankacılık gibi alanlarda faaliyet göstermektedir. Bir yandan hizmet yelpazesini genişletirken, bir yandan da değişen müşteri talep ve ihtiyaçları karşısında yeni çözümler üretmeye yönelen sektörümüz, inovasyon ve Ar-Ge yatırımlarına önem vererek, faaliyette bulunduğu alanlarda dijitalleşme atılımları gerçekleştirerek, yatırım planlama, hizmet ağını genişletme ve yeni ürünler geliştirme gibi konularda geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir."

Bozgeyik, PTT AŞ'nin küresel posta sektöründeki söz sahibi ve karar alıcı konumuyla tüm bu gelişmelere katkıda bulunmanın gururunu yaşadığını vurguladı.

PTT ailesi olarak hem şirketteki atılımlarla hem de küresel posta sektörünü parlak yarınlara taşıyacak çalışmalarla onur duyduklarını belirten Bozgeyik, bu yılki 9 Ekim Dünya Posta Günü'nü apayrı bir mutlulukla karşıladıklarını ifade etti.

Dünya Posta Birliğinin kuruluş yıl dönümünü kutlayan Bozgeyik, sektörün elbirliğiyle çok daha güzel günlere taşınacağına ve daha nice başarılara imza atacaklarına yürekten inandığını kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.