"Dünya Rehberler Günü"

"Dünya Rehberler Günü"
Kültür ve Turizm Bakanı Ünal:- "Türk turizmi zaman zaman dış faktörlerin yansımasıyla zorlu dönemeçlere girse de sektörün paydaşları olarak sorunlar karşısında hızlı ve doğru şekilde çözüm üretmeyi, koşulları yenmeyi her zaman başardık"

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Türk turizmi zaman zaman dış faktörlerin yansımasıyla zorlu dönemeçlere girse de sektörün paydaşları olarak sorunlar karşısında hızlı ve doğru şekilde çözüm üretmeyi, koşulları yenmeyi her zaman başardık" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Ünal, "21 Şubat Dünya Rehberler Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, turizm sektörünün yapı taşlarından rehberlerin, Türkiye'nin yüksek standartlarda ve kaliteli hizmet sunan çağdaş turizm yapısıyla dünyada adından söz ettirmesinde yadsınamaz payı bulunduğunu belirtti.

Bugünün, sektörde böylesi önemli paya sahip tanıtım elçileri rehberlerin üstlendikleri rollere yakından bakmak için fırsat olduğunu vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Türk turizmi zaman zaman dış faktörlerin yansımasıyla zorlu dönemeçlere girse de sektörün paydaşları olarak sorunlar karşısında hızlı ve doğru şekilde çözüm üretmeyi ve koşulları yenmeyi her zaman başardık. Bu kez de mevcut sorunları, aynı birlik ve beraberlik duygusu, etik değerler ile amatör ruh ve profesyonel yaklaşımın yanı sıra alacağımız önlemlerle aşacağımıza inancım tamdır. Bu yolda, rehberlerimizin donanım ve deneyimleriyle önemli katkıları olmuştur, olacaktır."

Bakanlık olarak mesleğe yönelik tüm konularda her zaman rehberlerin çözüm ortağı olduklarını bildiren Ünal, "Bundan sonra da bizzat ben ve tüm çalışma arkadaşlarım bu bağı daha da güçlendireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ülke tanıtımında başarılı bir tablonun altına emekleriyle imza atan rehberlerimizin Dünya Rehberler Günü'nü kutlarım" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.