Dünya şampiyonu milli karateci Yıldız Aras:

Dünya şampiyonu milli karateci Yıldız Aras:
"Kendi ülkemizde fazla tanınmıyor olsak da yurt dışında yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz"

KARABÜK (AA) - Dünya şampiyonu milli karateci Yıldız Aras, "Kendi ülkemizde fazla tanınmıyor olsak da yurt dışında yoğun ilgi ile karşılaşıyoruz" dedi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Spor Öğrenci Kulübü tarafından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Yıldız Aras, kendisine en uygun branşı seçtiğini söyledi.

Yıldız, 9 yaşındayken filmlerden etkilenerek karate sporuna başladığını ifade ederek "Yetenekle insanlar bir yerlere gelebilir. Ancak orada kalmak başarıyı gerektirir. 1980’li yıllar kadınların spora yönlendirilmediği dönemlerdi, ben de bu dönemde karateye başladım. Spora başladığımda sosyalleşme ve öz güven artışı yaşadım. Kendi ülkemizde fazla tanınmıyor olsak da yurt dışında yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Erkeklere göre daha az rakiple karşılaşmanın bir avantaj olduğunu vurgulayan Yıldız Aras, şunları kaydetti:

"Spor, insanda kişiliği sağlamlaştırmayı, yarışma sırasında mücadele ruhu, anlık karar alma ve davranış uyumu sağlıyor. Yaptığımız işi kendimiz için yapıyoruz. İşimizin iyi olması için çok çalışıyoruz. Ben de kendimi motive etmek için bazı şeylerden fedakarlık ederek çok çalışıp, dua ederim."

Söyleşi sonunda Hasan Doğan Beden Eğitimi Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Günay Özbay, Yıldız Aras'a teşekkür plaketi verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.