Dünya Tiyatro Günü'ne doğru

Dünya Tiyatro Günü'ne doğru
Kadıköy'deki Tiyatro Ak'la Kara, 27 Mart'ta "Karar Kimin" adlı oyunu ücretsiz sahneleyecek

İSTANBUL (AA) - Kerem Kobanbay ve Savaş Özdural'ın kurucusu olduğu Tiyatro Ak'la Kara, "Karar Kimin" oyununu, Dünya Tiyatro Günü'ne özel ücretsiz sahneye koyacak.

Brian Clarke'ın yazdığı, Savaş Özdural'ın çevirdiği ve Atilla Şendil'in yönettiği oyun, 27 Mart'ta saat 17.00'de seyirciyle buluşacak.

Kadıköy'deki tiyatroda sahnelenecek oyunu izlemek isteyenlerin, "216/541 43 59" numaralı telefon numarasından rezervasyon yaptırmaları gerekiyor.

- Oyun hakkında

Trafik kazası sonucu, iyileşme umudu olmayan, boyundan aşağısı felç heykeltıraş Ken Harrison'ın hikayesini anlatan oyunun konusu kısaca şöyle:

"Ken, hastaneden taburcu edilmek ister. Hastanenin başhekimi Dr. Emerson ise Ken'in hastane dışında yaşayamayacağını düşünür ve bu karara karşı çıkar. 'Ken'in akli dengesi yerinde değildir' raporu tutturarak, hastanede zorla tutar. Bunun üzerine Ken bir avukat tutarak hastaneye dava açar. Hastanede çalışan diğer doktorlar, hemşireler ve hastabakıcılar iki ayrı kutba ayrılır. Ken, kendi bedeni ve yaşamı hakkında sadece kendisinin karar verebileceğini kanıtlamaya çalışırken, Dr. Emerson ise hastasını yaşatmaya kararlıdır. Mahkemede yargıç, her iki tarafı da dinledikten sonra kararı toplum jürisi koltuğunda oturmakta olan seyirciye sorar. Oyunun finali, jürinin vereceği karara göre şekillenir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.