Dünya Tiyatrolar Günü

Dünya Tiyatrolar Günü
Sakarya'da, ilk ve ortaokul öğrencileri "Balıkçı Karagöz" isimli gölge oyununu sahneledi

SAKARYA (AA) - Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Çocuk Kulübü üyesi çocuklar, 11 ayrı perdede "Balıkçı Karagöz" isimli oyunu sundu.

Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda minik izleyiciler, sahneye kurulan 11 ayrı perdede farklı hikayelerin anlatıldığı gösteriyi ilgiyle izledi. Gösteri perdesinden süslemelerine kadar minik öğrencilerin tasarladığı oyun, büyük beğeni topladı. Yaşları 8 ila 13 arasında değişen öğrenciler, hayali Küçük Ali'nin sesiyle gösteriye başladı. 21 minik öğrencinin hayalinin anlatıldığı oyun, 11 perdede izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde kurulan Sosyal Gelişim Merkezi'nde çocukların boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilecekleri her türlü imkanı sunduklarını söyledi.

Çocukların, merkezde sanat ve kültür yönüyle etkileşim ve gelişim yaşadığını belirten Yüce, "Ayda bir yazarlarımızla çocuklarımız buluşturup, kendi emekleriyle ortaya koydukları eserlerini sundukları programlar gerçekleştiriyoruz. Merkezimizden, çocukların yanı sıra aileler de çok memnun. Çocuklar bir ürün ortaya koydukları zaman ailelerimizden inanılmaz derecede geri dönüşümler alıyoruz. Öğrencilerimiz bir şeyi başarmanın sevincini yaşarken aileler de çocuklardaki değişimi gözlemliyorlar. Sosyal Gelişim merkezinin zaten kuruluş amacı buydu." diye konuştu.

Sosyal Gelişim Merkezi'nin toplumun her kesimine hizmet verdiğini ifade eden Yüce, merkezde çocukların yanı sıra ailelere ve engelli vatandaşlara eğitim ve kursların düzenlendiğini aktardı.

- "21 hayal, 11 perdede anlatıldı"

Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) Taşıyıcı Geleneksel Tiyatro Sanatçısı ve Belediyenin Geleneksel Görsel Sanatlar Atölyesi öğretmeni Seçkin Bayramoğlu ise 21 öğrenciyle yaklaşık 5 aydır gösteriye hazırlandıklarını bildirdi.

Minik öğrencilerle Karagöz Hacivat tasvirleri, perdeleri ve süslemelerini yaptıklarını dile getiren Bayramoğlu, şunları kaydetti:

"11 ayrı perdede 21 küçük hayalin anlatıldığı güzel bir oyun sergiledik. Gönüllü, minik yürekli öğrencilerle, Hayali Küçük Ali ustamızın da sesiyle katkıda bulunduğu, üç kuşağı bir araya getiren, bu kadar çok perdede bu kadar küçük yaştaki çocuklarımızın hayalinin sergilediği ilk gösteri. İlköğretim yaş gurubunda bu kadar çok perde bu kadar çok oyuncuyla hazırlanan bir oyun. Oyunun giriş kısmında Hayali Küçük Ali'nin sesine çocuklar perdeden eşlik etti. Ardından her bir öğrenci ayrı ayrı perdelerdeki oyunumuza katkıda bulundu. Dünya Tiyatrolar Günü'nü burada tüm seyircilerimizle coşkuyla kutladık. Biz bu oyunu talep gelmesi halinde her yerde sergileyebiliriz. Çocuklar Hacivat'ı Karagöz'ü, tiyatroyu çok seviyor. Küçük çocuklarla çalışmamızın sebebi ata yadigarı Karagöz sanatımızı gelecek nesillere aktarmak, gelenekle geleceği bir araya getirerek birleştirmek."

Oyun sonunda gösteri yapan çocuklara çeşitli hediye verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.