Dünya Yakın Savunma Federasyonu Başkanı Aktürk:

Dünya Yakın Savunma Federasyonu Başkanı Aktürk:
- "Hedefimiz, 2017'de bu savunma sporunun milli bir spor olarak yer alması"


MANİSA (AA) - Dünya Yakın Savunma Federasyonu Başkanı İbrahim Aktürk, 2017'de yakın savunmanın milli bir spor olarak kabul edilmesini hedeflediklerini bildirdi.

Aktürk, Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki "Dünya yakın savunma antrenörlük ve eğitmenlik sertifikası" programından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 yıllık bir çalışmanın ardından Yakın Savunma Federasyonunun kurulduğunu kaydetti.

Yakın savunmanın insanlara zarar vermeden yapılan bir savunma tekniği olduğunu belirten Aktürk, "Yakın savunma sporu dışarıda oluşabilecek her türlü silahlı, sopalı ve bıçaklı saldırılara karşı bir savunma sistemidir. Uzun mesafe istemeyen, altyapısı olmayan birinin kısa sürede öğrenebileceği bir spordur. Dünyada ilk kez böyle bir sistem Türkler tarafından hayata geçirilmiş oluyor." diye konuştu.

Aktürk, sistemi Türkiye geneline yaymayı planladıklarını belirterek, "Hedefimiz, 2017'de bu savunma sporunun milli bir spor olarak yer alması." dedi.

Almanya'da Yakın Savunma Federasyonunun kurulmasının gündemde olduğunu belirten Aktürk, "Şu anda dünya Türkleri örnek alıyor. Şimdiye kadar yaptığımız sporlarda o ülkenin bayrağının yanına kendi ülkemizin bayrağını koyarak selamlıyorduk. Bundan sonra artık diğer ülkeler Türk bayrağını asacak ve ona selam verecek." ifadelerini kullandı.

Dünya Yakın Savunma Federasyonu Başkanı Aktürk:

Dünya Yakın Savunma Federasyonu Başkanı Aktürk:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.