Dünyada Filistin'i tanıma yarışı

Dünyada Filistin'i tanıma yarışı
İsveç Dışişleri Bakanlığı, Filistin'i bağımsız bir ülke olarak tanıdıklarını açıkladı

İsveç Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Filistin'i bağımsız bir ülke olarak tanıdıklarını bildirdi. İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallstrom, Filistin'i resmi "devlet" olarak tanıdıklarını duyurdu.

İsveç'in iktidarda olan merkez sol partisi milletvekili ve Dışişleri Bakanı Wallstrom açıklamasında, "Bugün Filistin'i tanımamız uzun süredir duran müzakereler, yıkım ve hayal kırıklıklarına karşı bölgede daha iyi bir geleceğe katkı sağlayacaktır" dedi.

İsveç Başbakanı Stefan Lofven geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Sosyal Demokrat hükümetlerinin İsrail ve Amerika'nın eleştirilerine rağmen Filistin'in tanınmasına destek vereceğini ifade etmişti.

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Vesna Pusiç de geçtiğimiz günlerde tüm diğer Avrupa Birliği (AB) ülkeleri gibi Hırvatistan'ın da Filistin'i tanıma yolunda ilerlediğini söylemişti.

İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası da, "Hükümetin Filistin Devleti'ni tanımasına" ilişkin önergeyi kabul etmişti.

AVRUPA'NIN TUTUMU DEĞİŞTİ

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf bu gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, "Avrupa'nın Filistin ve İsrail konusundaki siyasi tutumunda ciddi bir değişiklik olduğunu açıkça ve yüksek sesle söyleyebilirim" dedi.

İngiliz Parlamentosu'nun 13 Ekim'de Filistin devletinin tanınmasına yönelik önergeyi kabul etmesinin ardından Avrupa'nın Filistin'e bakışına ilişkin değerlendirmede bulunan Maarouf, Filistin'in uluslararası toplumdan gelen istek ve talepleri yerine getirdiğini ve Avrupa'daki havanın Filistin'in lehine döndüğünü belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.