Dünyanın En İyi Üniversiteleri Listesi

Dünyanın En İyi Üniversiteleri Listesi
Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berker:

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, İngiltere'de yüksek öğrenimle ilgili yayınlanan Times Higher Education (THE) isimli haftalık derginin "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesinde ilk 200'de yer almalarına ilişkin, "Bu başarı, kuruluşundan itibaren titizlikle uyguladığımız ve ödün vermeden koruduğumuz vizyon ve misyonumuzun bir sonucudur" ifadelerini kullandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, listede 182. basamakta yer alan Sabancı Üniversitesi, ilk kez ve en yüksek kademede girenler arasındaki tek vakıf üniversitesi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Berker, araştırma ve insan odaklı disiplinlerarası eğitimi, özgür akademik seçim ve performans ortamı ve dünya çapında akademik kadrosuyla dünya klasmanında öncü bir araştırma üniversitesi olduklarını belirterek, öğrencilerin, kendi özgür ve bilinçli seçimleriyle girdikleri diploma programlarında, araştırmaya çok önemli katkılar verdiğini kaydetti.

Türkiye'deki en girişimci ve en yenilikçi bir üniversite konumunu devam ettiren üniversitenin bilgiyi daha ileriye taşımak, öğrenciye en iyi destek ve toplumun gelişimine her ölçekte katkıda bulunma felsefelerinden yola çıktığını aktaran Berker, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Üniversitede araştırma, bir yandan eğitim programlarını zenginleştirmeyi, diğer yandan da sosyal ve ekonomik gelişime katkıda bulunmayı hedefliyor. Henüz 15 yıldır faaliyet gösteren üniversitenin Dünyanın En İyi Üniversiteleri Listesi'ne daha ilk girişte, ilk 200 arasında olmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Üniversitemiz için Times Higher Education sıralamalarında olduğu gibi araştırmanın gücüne önem veren uluslararası başarı sıralamaları, bize daha da enerji katmaktadır. Bu başarı, kuruluşundan itibaren titizlikle uyguladığımız ve ödün vermeden koruduğumuz vizyon ve misyonumuzun bir sonucudur." 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.