Dünyanın en zor sorusuna cevap aranıyor

Dünyanın en zor sorusuna cevap aranıyor
 Muhabir
Bu haberimizde dünyanın en zor sorusu ile beraber dünyanın en zor sorusu matematik, dünyanın en zor mantık sorusu gibi arama sorgularınızın cevaplarını bulabilirsiniz...

İnternet üzerinde vakit geçirenler sık sık dünyanın en zor sorusu hangisi gibi aramalar gerçekleştirmekte. İşte bizde sizler için bu haberimizde Dünyanın en zor sorusunun cevaplarını bulabilirsiniz.

3 adam bir otele gider her biri 10 lira vererek toplam 30 lira ödeyerek oda tutarlar ve eşyalarını alıp odalarına istirahat etmeye çıkarlar.

Fakat otel müdürü bugünün çarşamba olduğunu hatırlar ve özel bir tutar uygular.

Yardımcı elemanı çağırır ve fazladan aldığı 5 lirayı 3 adama geri vermelerini ister. Yardımcı eleman adamların odasına çıkar ve 5 lirayı geri adamlara verir bunun üzerine adamlar 2 lirayı bahşiş olarak yardımcı elemana geri verir kalan 3 lirayı aralarında bölüşürler.

Bu vaziyette adamların otel için ödedikleri miktar 9 liradır (daha önce 10 lira vermişlerdi sonra da 1 lira geri paylaştılar). Sonuçta toplam ödedikleri miktar 3x9 = 27 lira. 2 lira da yardımcı elemana bahşiş vermişlerdi ve sonuçta harcadıkları toplam miktar= 27 + 2= 29 lira. Fakat otele girerken verdikleri para 30lira idi o halde 1 lira nereye gitti?

CEVAP: Yanlışlık hesapta yapılan yönlendirmeden dolayı yardımcı elemana verilen 2 lira aslında 27 liranın içindedir adamlar 3 lira daha alınca toplam 30 lira etmekte.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.