Dünyayı sarsan istifa!

Dünyayı sarsan istifa!
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın istifa edeceği açıklandı

Amerikan New York Times gazetesine konuşan ABD'li üst düzey yetkililer, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in istifa edeceğini duyurdu. Associated Press'e konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi de Hagel'ın istifa mektubunun Obama tarafından kabul edildiğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın bugün ilerleyen saatlarde konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

New York Times'ın geçtiği son dakika haberine göre Başkan Barack Obama'nın kabinesindeki tek Cumhuriyetçi isim olan 68 yaşındaki Hagel, istifasını Rose Garden'da yapacağı konuşmayla duyuracak.

Reuters'ın haberine göre, Hagel kamuoyunda sürpriz olarak algılanan istifa kararını birkaç haftadır Obama'yla ele alıyordu.

Hagel'in istifa sebebinin, ABD'nin IŞİD stratejisindeki başarısızlık olduğu düşünülüyor. Öte yandan istifa kararının arkasında ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile ilgili yeni bir stratejik plan hazırlığı içinde olduğu iddialarının da yatıyor olabileceği belirtiliyor.

Hagel'ın yerine geçebilecek isimler arasında; Savunma Bakanlığı eski müsteşarlarından Michele Flournoy, eski bir subay olan Rhode Island Senatörü Jack Reed ve eski savunma bakan yardımcılarından Ashton Carter'ın bulunduğu belirtiliyor.

AYRINTILAR GELİYOR...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.