Dünyayı turlayan kadın Konya'da

Dünyayı turlayan kadın Konya'da
İngiltere'de çok sevdiği matematik öğretmenliği mesleğinden istifa ettikten sonra bisikletiyle tek başına dünya turuna çıkan 28 yaşındaki Alice Kathleen, kilometrelerce pedal çevirdikten sonra geldiği Türkiye'de, Beyşehir'de mola verdi

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği ile sosyal medya aracılığıyla irtibat kurduktan sonra ilçeye gelen bisiklet tutkunu Kathleen'e, burada tanışarak yardımcı olan ve evine konuk eden Saliha Büyükkafalı tarafından yöresel eşarp hediye edildi.

Kathleen, çıktığı dünya turu kapsamında birçok Avrupa ülkesini gezdikten sonra Türkiye'ye ulaştığını söyledi.

Hedefinin bisikletiyle tüm dünya ülkelerini gezmek olduğunu ifade eden Kathleen, "Dünya çok güzel, görmek gerekiyor. Türkiye'de, tur kapsamında uğradığım İstanbul ve İzmir'i çok beğendim. Bir kadın olarak tek başıma çıktığım bu uzun soluklu maratonda herhangi bir korku yaşamıyorum." dedi.

Kadınların dünyadan çok korktuğunu, korkmamaları gerektiğini, bunu göstermek amacıyla tek başına bisikletiyle dünya turuna çıktığını anlatan Kathleen, gittiği yerlerde genelde yanında taşıdığı çadırla doğada kamp kurarak geceleri geçirdiğini, bazen de konaklama tesislerinde kaldığını kaydetti.

Kathleen, Türkiye'deki turuna Konya'dan sonra Trabzon'a giderek devam edeceğini sözlerine ekledi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.