Düşme riski olan kayaları dağcılar temizledi

Düşme riski olan kayaları dağcılar temizledi
ARTVİN (AA) - Artvin'in Borçka ilçesinde yol güzergahındaki yamaçlarda bulunan ve düşme riski taşıyan kaya parçaları, profesyonel dağcılar tarafından...

ARTVİN (AA) - Artvin'in Borçka ilçesinde yol güzergahındaki yamaçlarda bulunan ve düşme riski taşıyan kaya parçaları, profesyonel dağcılar tarafından temizlendi.

Aksu Mahallesi Hastane Caddesi güzergahında, yamaçlardaki kayaların, yağışların da etkisiyle araç ve çevredeki evlerin üzerine düşebileceği, kazalara sebebiyet verebileceği ihtimali üzerine vatandaşlar, Borçka Belediyesine başvurdu.

Mahalle sakinlerinin talepleri üzerine belediye, söz konusu kayaların temizlenmesi için çalışma başlattı.

Belediye bünyesinde farklı birimlerde çalışan ve profesyonel dağcı olan Bülent Koyuncu ile Ferhat Kurtuluş, kayaların temizlenmesi için görevlendirildi.

Zabıta Müdürlüğü kontrolünde halatlar yardımıyla yamaçlara tırmanan Koyuncu ve Kurtuluş, yağışlar nedeniyle gevşemiş, çatlamış ve düşme tehlikesi bulunan kayaları temizledi.

Çalışma süresince yol ulaşıma kapatıldı.

Dağcılardan Bülent Koyuncu, tehlikeli gibi görünen çalışmanın, dağcı olduklarından dolayı kendileri için sıradan bir çalışma olduğunu belirterek, "Kaya parçalarının, olası bir kazaya yol açmaması için bizden çalışma yapmamız istendi. Biz de yamaçta tehlikeli olabilecek kayaları temizledik" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.