Düzce Belediyesi 12. Geleneksel Yağlı Güreşleri

Düzce Belediyesi 12. Geleneksel Yağlı Güreşleri
Bu yıl 12'ncisi düzenlenen güreşler öncesi cazgırlar eşliğinde kent merkezinde kortej yürüyüşü düzenlendi- Müsabakalarda 32'si başpehlivan yaklaşık bin güreşçi kispet giyecek

DÜZCE (AA) - Bu yıl 12'ncisi düzenlenen ve yarın başlayacak "Düzce Belediyesi Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri" öncesinde cazgırlar eşliğinde kent merkezinde, kortej yürüyüşü düzenlendi.

Düzce Belediyesince Çolak İsmail Atay Er Meydanında gerçekleştirilecek müsabakalarda güreşçiler, 14 kategoride ter dökecek.

Müsabakalar öncesi halkı organizasyona davet amaçlı cazgırlar eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Belediye Meydanında toplanan güreşçiler, davul-zurna eşliğinde Anıtpark Meydanına kadar yürüyerek ellerindeki mumdan yapılan davetiyeleri vatandaşlara verdi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dursun Ay, müsabakaların çekişmeli geçeceğini belirtti.

Güreşler için davetiye anlamını taşıyan mum dağıttıklarını belirten Ay, "Bu geleneğimiz Osmanlı'dan bu yana devam etmektedir. Esnaf ve vatandaşlarımızı mumla müsabakaları izlemeye davet ettik. Geleneklerimize bağlı bir şekilde ata sporumuzu tanıtma ve daha üst seviyeye çıkarmak için çabalıyoruz. Geçmişte başarılar elde etmiş pehlivanlarımızı anmak, gelecekte yetişecek pehlivanlarımıza yol açmak için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.