Düzce'de şehitler anısına fidan dikildi

Düzce'de şehitler anısına fidan dikildi
DÜZCE (AA) - Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, şehitler adına 2 bin 23 fidan toprakla buluşturuldu. Gölyaka Çok Programlı Anadolu Lisesinde, Dünya Ormancılık...

DÜZCE (AA) - Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, şehitler adına 2 bin 23 fidan toprakla buluşturuldu.

Gölyaka Çok Programlı Anadolu Lisesinde, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen program, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, burada yaptığı konuşmada, ülke ve milletin refahı için görevi başında şehit düşen tüm güvenlik güçlerini rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Hafta dolayısıyla şehitlerin anısına fidan dikimi yapmayı uygun gördüklerini ifade eden Şener, "Ağaç ve orman sevgisini çocuklarımıza, gençlerimize ve insanlarımıza aşılamak anlamında önemli gördüğümüz bu tür programlara devam edeceğiz. Maalesef bölgemizde fındık ağaçları ormanların yerlerini aldı. Tekrar eskiye döndürebilmek adına, kaybolan ormanlarımızı kazanabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Bekir Akbulut da şehit polis ve askerler için yapılan fidan dikiminin örnek teşkil etmesi gerektiğini dile getirerek, gelecek nesillere daha yeşil bir ülke emanet etme adına fidan diktiklerini kaydetti.

Törende, okul bahçesi ve ilçe genelinde 2 bin 23 adet fidan dikimi yapıldı.

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergin Taştepe, İlçe Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu, Orman İşletme Müdürü Mevlüt Arslan ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.