Ebola ile mücadele Resmi Gazete'de

Ebola ile mücadele Resmi Gazete'de
Türkiye, Ebola salgınıyla mücadele için BM'ye 1 milyon 500 bin dolar hibe edecek

ANKARA (AA) - Türkiye, Batı Afrika'da ortaya çıkan Ebola salgınıyla mücadele amacıyla oluşturulan "Ebola Çok Ortaklı Emanet Fonu" için Birleşmiş Milletler’e (BM) 1 milyon 500 bin dolar hibe edecek.

"Ebola Çok Ortaklı Emanet Fonu" için Türkiye'nin BM'ye 1 milyon 500 bin ABD Doları tutarında nakdi hibe vermesine ilişkin anlaşmanın yürürlüğe girmesi Bakanlar Kurulu'nca 11 Ocak 2016 tarihinde kararlaştırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyeti ve BM Kalkınma Programı arasındaki "Türkiye Cumhuriyeti'nin Katkısı ve Ebola Çok Ortaklı Emanet Fonu'nun Yönetimine İlişkin Standart İdari Anlaşma", Türkiye tarafından verilecek nakdi yardıma ilişkin usül ve esasları içeriyor.

Türkiye'nin, anlaşmanın yürürlüğe girmesi için gerekli iç prosedürlerini tamamladığına dair yazılı bildirimini BM Kalkınma Programı Çok Ortaklı Emanet Ofisi'ne gönderdiği tarihte yürürlüğe girecek olan anlaşmaya göre, Türkiye söz konusu hibeyi yıllık bütçe ödenekleri çerçevesinde tek ödeme halinde gerçekleştirecek.

Anlaşmanın ekinde yer alan Ebola Çok Ortaklı Emanet Fonu'na ilişkin Şartname'ye göre, fon ile salgını durdurmak, hastaları tedavi etmek, virüsle mücadelede istikrarı korumak ve halen virüsten etkilenmemiş ülkeleri salgından korumak hedefleniyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.