"ECB, fiyat istikrarı için gerekeni yapmaya devam edecek"

"ECB, fiyat istikrarı için gerekeni yapmaya devam edecek"
ECB Başkan Yardımcısı Constancio:-"ECB, görevi dahilinde fiyat istikrarı hedefine ulaşmak için yapması gerekeni yaptı ve ne gerekirse yapmaya devam edecek"

FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Vitor Constancio, ECB’nin görevini yerine getirmek için gerekli tedbirleri alarak üzerine düşeni yaptığını ve ileride de yapmaya devam edeceğini ifade etti.

Constancio, Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda bir konuşma yaptı. ECB'nin resmi sitesinde yayımlanan konuşmasında Constancio, Avro Bölgesi'nde 2015 yılında ılımlı bir toparlanma gerçekleştiğini ancak enflasyon dinamiklerinin zayıf olduğunu dile getirdi.

Düşük enflasyonun yıl boyunca kötüleşmeye devam ettiğini aktaran Constancio, "Bu yüzden 2014 yılının ortasında, kredi gevşeme önlemlerini uyguladıktan sonra fiyat istikrarını sağlama görevini sürdürmek için 2015 yılında daha da kararlı adımlar attık." ifadelerini kullandı.

"Varlık alımları, 2014 yılının haziran ayında alınan tedbirlerle birlikte, Avro Bölgesi'nde büyüme ve enflasyonu destekleyen kanalları aktif ederek çok etkili olduğunu kanıtladı." diyen Constancio, bu tedbirler alınmamış olsaydı Avro Bölgesi’nin geçen yıl deflasyonda olabileceğini ve büyümenin önemli ölçüde daha düşük olacağını aktardı.


-"Avrupa, şu an bir takım zorluklarla karşı karşıya"


Constancio, Avrupa’da parasal birliğin tamamlanmaya ihtiyacı olduğunu ve bunun olmaması durumunda ileride karşılaşılacak şoklara karşı savunmasız kalınabileceğini dile getirdi.

Avrupa’nın şu an bir takım zorluklarla karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Constancio, şunları kaydetti:

"ECB, küresel ekonomideki durumla tutarlı olarak görevi dahilinde fiyat istikrarı hedefine ulaşmak için yapması gerekeni yaptı ve ne gerekirse yapmaya devam edecek. Ancak, diğer politika alanları ekonomik büyüme beklentilerinde kalıcı ve sürdürülebilir bir katkı sağlamak için harekete geçmelidir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.