"ECB, fiyat istikrarı için güçlü şekilde hareket etmeye devam edecek"

"ECB, fiyat istikrarı için güçlü şekilde hareket etmeye devam edecek"
ECB Yönetim Kurulu Üyesi Praet:-"Fiyat istikrarı hedefimizi korumak için gerekirse güçlü şekilde hareket etmeye devam edeceğiz"-"Karşı karşıya olduğumuz uzun süreli düşük enflasyon, enflasyon hedeflerini yakalayamamanın kalıcı hale gelmesi risklerini artı

FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Başekonomisti Peter Praet, ECB'nin gerekmesi durumunda fiyat istikrarını korumak için güçlü şekilde hareket etmeye devam edeceğini ifade etti.

Praet, Roma'daki Luiss Siyasal Ekonomi Okulu'nda bir konuşma yaptı.

ECB'nin resmi sitesinde yayınlanan konuşmasında Praet, onlarca yıla dayanan deneyimlerin, makroekonomik istikrar ve sürdürülebilir büyüme için fiyat istikrarının önemini teyit ettiğini belirterek, "Bu, enflasyonun hem çok yüksek hem de çok düşük olduğunda geçerli. Bugün karşı karşıya olduğumuz uzun süreli düşük enflasyon, enflasyon hedeflerini yakalayamamanın kalıcı hale gelmesi risklerini artırıyor." ifadelerini kullandı.

Praet, bu durumun da ekonomiye derin şekilde zarar verebileceği uyarısında bulunarak, "Fiyat istikrarı hedefimizi korumak için böyle güçlü şekilde hareket etmemizin sebebi budur ve gerekirse gelecekte de bunu yapmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

"Elbette ki kriz, fiyat isrikrarını sağlamanın sürdürülebilir bir büyüme için yeterli olmadığını kanıtladı." diyen Praet, bunun sadece kolaylaştırıcı bir durum olduğunu ve diğer politika alanlarının da üstlerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

Yine de üstün bir politika bileşimine duyulan ihtiyacın, kendi görevleri tehdit altında olduğunda merkez bankalarının pasif kalmaları için bir bahane olmadığını aktaran Praet, ECB’nin eylemleriyle ilk olarak diğerlerinin hareket etmesini beklemeyeceğini ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.