"ECB politikasının Almanya'da tartışılması meşru"

"ECB politikasının Almanya'da tartışılması meşru"
Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Jaeger:-"ECB’nin para politikasının Almanya’da tartışılması meşru"

FRANKFURT (AA) - Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Martin Jaeger, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) para politikalarının Almanya’da tartışlmasının meşru olduğunu ancak bunun bankanın bağımsızlığını etkileyeceği anlamına gelmediğini ifade etti.

Jaeger, Berlin’deki basın toplantısında soruları yanıtladı. Almanya'da Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasının etkinliğine ilişkin tartışmaların meşru olduğunu belirten Jaeger, "Bu ülkede, sadece bu ülkede değil Avrupa ve uluslararası alanda da para politikası ve bunun etkinliği konusunda bir tartışma var." ifadelerini kullandı.

Ancak bunun ECB'nin para politikasını etkilemek için doğrudan bir girişim olarak algılanmaması gerektiğine dikakti çeken Jaeger, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble’nin merkez bankasının bağımsızlığının son derece önemli olduğuna inandığını söyledi.

Sözcü Jaeger ayrıca, Schaeuble'nin bu hafta Washington'daki Uluslararası Para Fonu (IMF) toplantısının oturum aralarında ECB Başkanı Mario Draghi ile görüşebileceğini dile getirdi.

Öyte yandan Schaeuble’nin Draghi’yi aşırı gevşek para politikaları nedeniyle ciddi şekilde eleştirmeye başladığı öne sürülmüştü.

Wall Street Journal gaetesinde çıkan haberde, Schaeuble'nin aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin son yerel seçimlerde oylarını artırmasında ECB'nin politikalarını suçladığı kaydedilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.