Ece Ronay'ın telefonlarında ne bulundu?

Ece Ronay'ın telefonlarında ne bulundu?
Eski eşi Mehmet B.’nin iş yerlerine yönelik kurşunlamaya azmettirmek suçlaması nedeniyle gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Ece Ronay T.’nin cep telefonları ve diğer dijital materyaller Siber Şubede incelemeye alındı.

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay T., hakkında “azmettirmek” suçlamasıyla savcılık kapsamında yakalama kararı çıkarılmış, beraberindeki 5 kişi, İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alınmıştı.

EL KONULAN DİJİTALLER SİBER ŞUBEDE İNCELENİYOR

Eski kocası Mehmet B.’nin iş yerlerine müteveccih kurşunlamaya azmettirmek suçlamasıyla gözaltına alınan Ece Ronay T. ile diğer 5 şüpheliye ait cep telefonları ve dijital malzemeler siber şube müdürlüğüne incelemeye alındı. Şifreleri kırılan söz konusu kişilere ait cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazlar üzerindeki adli incelemeler, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesindeki uzman kişiler tarafından yapılıyor. İncelemede, eski ve yeni tarihli tüm mesaj trafiğine ve silinmiş verilere bakılacak.

TELEFON KONUŞMALARI, MESAJ TRAFİĞİ, E-POSTA YAZIŞMALARI MERCEK ALTINDA

Ayrıca yeni olarak telefonda bulunan delil niteliği olabilen tüm nasihat ve bulgular incelemeye tabi olarak hukuki delillere dönüştürülecek. Söz konusu şüphelilere ait elektronik makinelerin içeriğiyle ilgili bütün kapsamlı belge hazırlanacak ve dijital materyallerin içerisinde yer alan arama, mesaj, elektronik posta yazışmaları, fotoğraf veya herhangi başka bir bilgi tasniflenerek dosyaya delil olarak eklenecek.

El konulan cihazlar üzerindeki incelemelerin dün öğlen vakitlerinde başladığı öğrenilirken, araştırmaların sonunda azmettirme olayıyla ilgili saldırının yaşandığı günlerde Ece Ronay T. ile tetiği çeken şüphelilere ait telefon hatlarının baz verdiği istasyonlar karşılaştırılacak ve birbirleri ile bağlantılı olup olmadığı meydana çıkacak.

Adli inceleme ve analizlerin bugün tamamlanması bekleniyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.