Eczacılar, Mültecilere Verilen 'Bedava' İlacın Bedelini Tahsil Edemiyor'

Eczacılar, Mültecilere Verilen 'Bedava' İlacın Bedelini Tahsil Edemiyor'
Konya Eczacılar Odası Başkanı Cemil Karakap, AFAD’ın mültecilere verilen ücretsiz ilaçların bedelini, eczacılara 7 aydır ödemediğini belirtti.

Konya Eczacılar Odası Başkanı Cemil Karakap, AFAD’ın mültecilere verilen ücretsiz ilaçların bedelini, eczacılara 7 aydır ödemediğini belirtti. Karakap, “Konya’da yaklaşık 7 aydır mültecilere ücretsiz olarak verilen ilaçların bedeli tahsil edilemiyor. Bu yüzden Konya’daki eczacılar ekonomik anlamda büyük zora düştü. Bu ay içerisinde geçmişe dönük ödemelerin alınamaması halinde mültecilere verilen ücretsiz ilaç hizmeti durmak zorunda kalacaktır.” dedi. 

Mültecilerin eczanelerden ücretsiz olarak ilaç aldığını hatırlatan Konya Eczacılar Odası Başkanı Kakap, bu ilaçların ücretinin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından karşılandığını hatırlattı. Yaklaşık 7 aydır mültecilere verilen ilaçların ücretlerinin AFAD’tan alınamadığını vurgulayan Oda Başkanı, bu yüzden eczacıların ekonomik olarak büyük bir dara düştüğünü dile getirdi. Mültecilere verilen ilaçlar nedeniyle bazı eczacıların 150 bin TL’ye varan alacakları olduğunu aktaran Karakap şunları kaydetti: “Suriyeli mültecilerin ilaçları Konyalı Eczane sahipleri tarafından karşılanmasına rağmen, bedelleri Haziran 2015 ayından bugüne kadar tahsil edilemedi. Yaklaşık 7 aydır karşılığını alamadan verdikleri hizmeti artık durdurmak noktasındadır. Bu yüzden eczacılar ekonomik olarak zor duruma düştü. Bu ay içerisinde geçmişe dönük ödemelerin alınamaması halinde eczacılar bu ilaç hizmetini durmak zorunda kalacaktır.” 
Karakap, yetkililerin eczacıların bu sorununu acilen çözmelerini beklediklerini ifade etti.  Haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.