EDEBİYAT DERGİLERİ VE BİZ

EDEBİYAT DERGİLERİ VE BİZ
Şubat ayından itibaren dergi okumak 'Kültür Atlası' ile daha keyifli bir hal alacak

Günümüzde pek çok süreli yayın ve kitap yayınlanıyor biliyorsunuz. Kültür Atlası olarak Pusula gazetesinde yola çıktığımız 1 Ekim 2018’den bu yana geçen 1.5 yıl zarfında başta edebiyat olmak üzere kültür sanatın hemen her alanına yer vermeye çalıştık. Sayfalarımızda dergilere ayrı bir önem verdik. Neden? Bir kere edebiyat dergiciliği para getirmeyen, tamamen gönülden yapılan bir iş. Kapanan her dergi, aydınlar ve okuyucuların kalbinde bir yaradır. Her okuyucumuzun her ay hiç olmazsa bir tane kültür dergisi alması, kültür sanat gündeminden, dergi içeriklerinden haberlerinin olması içindi çabamız.

Kültür Atlası olarak dergilere bakışımızı bir adım daha öteye götürüyoruz. Biliyorsunuz basılı sayfalarımız dışında bir de pusulahaber.com.tr içinde kültür sanat bölümümüz var. Sık aralıkla güncellediğimiz sayfamızda, matbu sayfalara sığmayan içeriğimiz siz değerli okuyucularımızın istifadesine sunuluyor. Şubat ayından itibaren aylık kültür dergilerini daha detaylı bir şekilde tanıtacağız ve değerlendireceğiz, daha geniş yer vereceğiz ‘hür tefekkürün kalelerine’.. Tüm dergileri alma imkanı olmayan okuyucuların adeta dergileri almış ve okumuşçasına fikir edinmelerini, dergiyi alarak yaşatma bilinci içinde olmalarına katkı amacı taşıyoruz bu emeği sarfederken. Benzer bir işi yıllardır ‘dünyabizim’ sitesinde Mustafa Uçurum Bey yapıyor; biz emektar, vefalı ve çalışkan aydınımıza minnettarız bu yolda. Aktardığımız ve değerlendirdiğimiz bir içerik vasıtasıyla tek bir okuyucumuzun ilgi alanını genişletmek, dergilerimizi ayakta tutabilmek bizim için en büyük ödül olacaktır.

Peki hangi dergiler odağımızda olacak: Hece, Hece Öykü, Post Öykü, Sözcükler, Notos, Varlık, Kitaplık, Şiar, Temmuz, Edebiyat Ortamı, Okur, Mahalle Mektebi, Muhit, , Dergah, Yedi İklim, Ihlamur, Lacivert, Nihayet,Cins, Derin Tarih,Ot… Bu dergiler demirbaş kadroda yer alacak, ayrıca o aya özgü gözümüze çarpan ya da önemli bulduğumuz misafir dergilerimiz de olacaktır.

Dergi okuma ile bezenmiş güzel günler geçirmeniz dileğiyle…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.