EDEBİYATTAN GÜÇ ALALIM

EDEBİYATTAN GÜÇ ALALIM
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında evlerinde bulunan yetişkinlerin, gençlerin ve çocukların okuması için kitap listeleri oluşturmaya başladıklarını söyledi

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında evlerinde bulunan yetişkinlerin, gençlerin ve çocukların okuması için kitap listeleri oluşturmaya başladıklarını söyledi.

Başkan Arıcan gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen ülkemizde de etkili olan Corona Virüsünden kurtulmak için devletimiz tüm birimleriyle, tüm gücüyle mücadele ediyor. Türkiye’nin yazarları, sanatçıları olarak; devletimize güveniyoruz. Yurt içi ve yurt dışı tüm faaliyetlerimizi erteleyerek  “Evde kal Türkiye" çağrısına uyduk. Tehlike geçene kadar da evlerimizde kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakış açımızı zenginleştirecek edebi eserlerimiz var

“Bu zor günlerde; yalnızlıktan, can sıkıntısından, stresten, olumsuz düşünce ve vesveselerden kurtulmak, ümitlerimizi, hayallerimizi, ruhumuzu canlı tutmak için  vatandaşlarımız evlerindeki zamanlarının bir bölümünü okumaya ayırmalı” diye konuşan  Başkan Arıcan, yazar, yayıncı, akademisyen ve kitap eleştirmenlerinin görüş ve yorumlarından da faydalanarak; halen okuyan ya da kitap okuma serüvenine adım atmak isteyenler için edebiyatın farklı alanlarından eserler belirlemeye başladıklarını  söyledi.

Dedeler torunlarına hikâye okusun   

TYB Başkanı Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: “Millet olarak aynı gemideyiz aynı kaderi paylaşıyoruz. Duygularımız, düşüncelerimiz, umutlarımız, sevinç ve acılarımız ortak. Bu değerlerin vücut bulduğu,  hayata ve olaylara bakış açımızı geliştirecek, zenginleştirecek edebi eserlerimiz var. Aile fertlerinin evde kalmayı bir fırsata çevirerek, günün belli saatlerini kitap okumaya ayırmaları ama özellikle dedelerin torunlarına hikâye okumaları en büyük dileğimizdir.” diye konuştu.

Hangi kitapları okuyalım

39 yıldır yılın yazar ve sanatçılarını seçerek ödüllendirdiklerini ve bu konuda deneyim kazandıklarını belirten TYB Genel Başkanı Arıcan, son zamanlarda artan  “Hangi kitabı okumalıyım?” sorusunu soranlara da şu tavsiyede bulundu:  Ülkemizde ve dünyadan önemli kitapların gerekçeleri ile birlikte tavsiye edildiği iki önemli kitap var. Birincisi, yazar, mütefekkir  D. Mehmet Doğan’ın Yazar Yayınlarından çıkan “ Neden Klasiklerimiz Yok?” ve ikincisi de eleştirmen - hikayeci Necip Tosun’un Dedalus Kitap’tan çıkan “Edebiyat Atlası” dır. Her iki kitapta da okuyuculara rehber niteliğinde öneriler sunuluyor.”

Her kütüphanede olması gereken eserler var

Aile içinde, arkadaş ve dost çevresinde insanların birbirine kitap hediye etmelerinin kitap okuma alışkanlığının kazanılmasında ve sürdürülmesinde önemli bir etken olduğunu da vurgulayan Arıcan, “ Her kütüphanede bulunması ve okunması gerekli “Türkçenin 10 temel klasik eserini” yayınlamıştık. Bundan böyle; Günümüzün önemli yazar, şair ve eleştirmenlerince hazırlanacak, kitapseverlerin büyük ilgi göstereceklerine inandığımız eserlerden 10’nunu sırasıyla duyurmaya devam edeceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.