Edirne Barosu binası hizmete açıldı

Edirne Barosu binası hizmete açıldı
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu:-"Birlik ve beraberliği sağlayabilmenin yolu 78 milyonu adalet paydasında buluşturmaktır"

EDİRNE (AA) - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, birlik ve beraberliği sağlayabilmenin yolunun 78 milyonu adalet paydasında buluşturmaktan geçtiğini söyledi.

Feyzioğlu, Edirne Barosu hizmet binasının açılışında, binanın yapılışının imece usulü olduğunu belirtti.

Sıkıntılı dönemden geçen Türkiye'nin bu durumundan birlik ve beraberlikle çıkabileceğini dile getiren Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Bu sıkıntılı dönemi aşarken de bizim birbirimize hangi dünya görüşünden olursak olalım, hangi siyasi görüşten, duruştan olursak olalım her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ben burada 'milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde' diye başlayan bir nutuk atmayacağım. Buna ihtiyaç duyduğumuz kuşkusuz ama birlik ve beraberliği sağlayabilmenin yolu 78 milyonu adalet paydasında buluşturmaktır."

Feyzioğlu, bunun, "nasıl Türk milleti oluruz, nasıl Türkiye Cumhuriyeti'nin arkasında dimdik, taşıyıcı sütun haline geliriz"in formülü olduğunu vurguladı.

Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım da binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Feyzioğlu, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yıldırım ve avukatlar açılış kurdelesini kesti.

Açılışa, Edirne Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, hakim, savcı ve avukatlar katıldı.


- "Yargı, tarafsız ve bağımsız hale getirilmeli"

Açılışın ardından bir gazetecinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin sorusu üzerine Feyzioğlu, terör örgütü PKK'nın bunu uluslararası arenada kullanmak üzere dört gözle beklediğini öne sürdü.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının iç siyaset malzemesi haline getirildiğini savunan Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Düzgün işleyen, tarafsız, bağımsız, adil yargılama yapan bir sistemde zaten kürsü dokunulmazlığının dışında bir dokunulmazlığa ihtiyaç yok. Ancak sisteminiz tarafsız ya da bağımsız değilse, bu konuda şüphe varsa ve adil yargılama kapasitesi düşükse bu durumda yasamanın yürütmeyi denetlemesini teminen sistemler yasama dokunulmazlığı getirebiliyor. 1961 Anayasası, geçmiş tecrübelere dayanarak bunu getirmişti. Bugün de maalesef aynı sıkıntılar söz konusu."

Feyzioğlu, yargının tarafsız ve bağımsız hale getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Edirne Barosu binası hizmete açıldı

Edirne Barosu binası hizmete açıldı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.