EDS' den 150 bin liralık ceza şoku

EDS' den 150 bin liralık ceza şoku
Antalya'dan Afyon'a araç takası için giden galerici Kadir Bayer (28), EDS üzerinden gelen 150 bin 600 TL tutarındaki hız aşım cezası ile şaşkına döndü.

Antalya'dan Afyon'a araç takası için giden galerici Kadir Bayer (28), EDS üzerinden gelen 150 bin 600 TL fiyatındaki hız aşım cezası ile hayret etti. Cezayı ödeyecek durumunun olmadığını belirten Bayer, "İnanmak istemedim, şaşırdım. Ben cezayı 15 bin olarak okudum, arkadaşımın beni uyarmasıyla 150 bin olduğunu anladım. Çok ceza yedim ama bu tutarda ilk defa geldi. 50 bin TL kazanmak için yola çıktım, 150 bin TL ceza geldi" dedi.

iha-20240130aw130784-2.jpg

Antalya'da galericilik yapan Kadir Bayer (28), 22 Ocak günü Afyon'dan bir araç satın aldı. 34 FIB 370 plakalı kendi aracıyla yeni aldığı aracı takas etmek için Afyon'a gitti. Bayer, takas işleminin sonrasında Antalya'ya geldi. Bu esnada telefonuna gelen mesajla ceza yazıldığını öğrenen Bayer, e-devlet üzerinden yaptığı kontrolde Afyonkarahisar Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Kılıçarslan'da kurulumu bitiren Anlık Hız İhlal Tespit Sisteminde'nden 150 bin 600 TL ceza rakamı ile hayatının şokunu yaşadı. Bayer'in 82 kilometre hızla gitmesi gereken istikamette hız sınırını yüzde 30 aşarak, 96 kilometre hız yaptığı anlaşıldı. Bayer, cezanın düzeltilmesini talep etti.

BEN CEZAYI 15 BİN OLARAK ANLADIM

Yaşadıklarını anlatan Kadir Bayer, "22 Ocak günü otomobil takası yapmak için Afyon'a gittim. Afyonkarahisar-Antalya yolu Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Kılıçarslan'da kurulumu biten Anlık Hız İhlal Tespit Sisteminde 82 kilometrelik hız limitini aştığım anlaşılmış. 2 tane mesaj geldi, ben de normal ceza yazıldı sandım. Ceza makbuzum gelmedi, e-devlete girince 150 bin 600 TL olarak gördüm. İnanmak istemedim, şaşırdım. Ben cezayı 15 bin olarak anladım, halbuki arkadaşımın uyarmasıyla 150 bin olduğunu fark ettim. Gelen cezaya itiraz başvurusu yapacağım. Çok ceza yedim ama bu tutarda ilk defa geldi. Benim bunu ödeme şansım hiç yok ödeyemem. 50 bin TL ticarete gittim, 150 bin TL ceza geldi. Ödersem de itiraz ederim. Ben yetkililerden bu cezanın silinmesini istiyorum, ödeme gücüm yok" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.