Ege Denizi için fırtına uyarısı

Ege Denizi için fırtına uyarısı
Ege Denizi'nde yarın lodos, cuma günü de poyraz fırtınası bekleniyor

İZMİR (AA) - Ege Denizi'nde yarın lodos, cuma günü de poyraz fırtınası beklendiği bildirildi.

İzmir Valiliğinin açıklamasına göre, Ege Denizi'nde halen kuvvetli esen lodosun, akşam saatlerinde 5-7 kuvvetinde (40-60 km/saat) fırtınamsı rüzgara, Kuzey Ege'de gece geç saatlerden itibaren ise 6-8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtınaya dönüşeceği ve cuma günü ilk saatlere kadar etkili olacağı bekleniyor.

Cuma günü lodosun yerini poyraza bırakacağı, günün ilk saatlerinde Saros Körfezi'nden başlayarak Ege Denizi genelinde poyrazın 7-9 kuvvetinde kuvvetli fırtına (70-85 km/saat), zaman zaman 8-10 kuvvetinde tam fırtına (80-95 km/saat) şeklinde eseceği, tam fırtınanın cumartesi günü ilk saatlerde kuzeyden başlayarak fırtına kuvvetine düşeceği, fırtınanın da akşam Kuzey Ege'de, gece de Güney Ege'de etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, rüzgarın, İzmir, Aydın, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa'da da kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.