Ege ve Akdeniz kıyıları cesetle doldu

Ege ve Akdeniz kıyıları cesetle doldu
Antalya'da 6 günde 8 ceset kıyıya vururken şimdi de Muğla'da bir ceset kıyıya vurdu.

Antalya ve Ege kıyılarına ceste vurmaya devam ediyor.

Antalya'nın Serik ilçesi Kadriye Mahallesi´nde bir otelin sahilinde, sabah saatlerinde 2 cansız beden daha bulundu.

Cansız bedenler, savcı incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

MUĞLA'YA DA CESET VURDU

Öte yandan Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sahilinde bu sabah, uzuvları eksik bir kadına ait cansız beden bulundu. Soruşturma devam ediyor.

5 GÜNDE 6 CESET

Antalya Valiliği, dün, son 5 günde Antalya sahillerinde 6 cansız beden bulunmasına ilişkin yazılı açıklama yapmıştı. Açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"Basın yayın organlarında yer alan ve Antalya kıyılarında bulunan cansız bedenlerle ilgili olay yeri inceleme ekiplerince yapılan incelemeler neticesinde; kıyıya vuran 6 cansız bedenden birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E.´ye ait olduğu değerlendirilmektedir. Nihai sonuç adli tıp incelemesi sonucu ortaya çıkacaktır.

TEKNE KAYBOLDU

Diğer 5 cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğu belirlenmiştir. Lübnan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından 11 Aralık 2023 tarihinde Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs´a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğu bildirilmiştir.

RÜZGAR SÜRÜKLÜYOR

Son bir haftalık meteorolojik kayıtlar incelendiğinde, hâkim rüzgârın Güney ve dalganın Güney Doğu yönünden geldiği tespit edilmiş olup, muhtemel teknenin batması sonucunda bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgâr ve dalga sebebiyle ilimizin kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendirilmektedir. 2023-2024 yıllarında Antalya ilinde herhangi bir düzensiz göçmen grubuna ilişkin intikal etmiş bir kaza/olay veya kayıp bildirimi bulunmamaktadır."

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.