Ege'nin hedefi Avrupa Ligi

Ege'nin hedefi Avrupa Ligi
Pınar Karşıyaka altyapısında yetişen 19 yaşındaki Ege Dikmen, basketbol kariyerini, eğitim için gittiği Almanya'da genç oyuncularının mücadele ettiği NBBL ve Oberliga'da Bayer Leverkusen takımında sürdürüyor- Ege Dikmen:"Önümüzdeki süreçte Avrupa Ligi'nde


İZMİR (AA) - İzmirli Ege Dikmen, Türkiye'de başladığı basketbol kariyerini, eğitim için gittiği Almanya'da genç oyuncularının mücadele ettiği NBBL ve Oberliga'da Bayer Leverkusen takımında sürdürüyor.

Pınar Karşıyaka'nın altyapısında yetişen Ege, üniversite eğitimi için gittiği Almanya'da basketbol kariyeri hedefinden vazgeçmeyerek Bayer Leverkusen takımının genç kadrosuna dahil oldu.

Eğitimini devam ettirirken sportif hedeflerinin peşinden de giden Ege Dikmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'ya uyum sorununu atlatmak üzere olduğunu, takımda iyi bir hava yakaladıklarını belirtti. Basketbolda hedeflerinin bulunduğunu, Avrupa'da forma giymenin de bunların arasında yer aldığını kaydeden Ege Dikmen, genç yaşta buna ulaştığı için mutluluk duyduğunu söyledi.

Ege Dikmen, geçen yıl Almanya'da Köln Üniversitesi iktisat bölümüne kabul edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İlk sene hazırlık okuyorum, gelecek yıl asıl bölümümde öğretim alacağım. Basketbolumu daha çok geliştirmek istiyorum. Mücadele ettiğim ligler çok rekabetçi ve sert. Müsabakalar çok çekişmeli geçiyor. Her maç takip ediliyor."

Almanya'nın disiplinli yapısının basketbolda da geçerli olduğunu belirten genç oyuncu, "Türkiye'de setler üzerine oynanan basketbol orada daha hızlı tempoda geçiyor" dedi.

Almanya'da basketbol oynama fırsatını yakalayarak ilk hedefine ulaştığını kaydeden Ege Dikmen, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki süreçte Avrupa Ligi'nde forma giymek istiyorum. Bayer Leverkusen takımında antrenörlerim Hans-Jürgen Gnad ve Jacques Schneider de benimle ilgilenip çalıştırmalar yaptırıyor. Önümde uzun bir yol var ama tecrübeli antrenörlerimle bu hedef doğrultusunda çalışmalarımı sürdüreceğim ve Bayer Leverkusen takımında basketbol oynamaktan da çok mutluyum."

Almanya'da genç oyuncuların forma giydiği lig olan NBBL'de Bayer Leverkusen takımıyla 6 maça çıkan Ege Dikmen, 3,3 sayı ortalamasıyla mücadele etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.