Eğitim, insana yapılan en büyük yatırımdır

Eğitim, insana yapılan en büyük yatırımdır
Mis Koleji açıldığı günden bu yana kadrosu ve sosyal faaliyetleri ile sektördeki yerini aldı. Mis Koleji Okul Müdürü Nurettin Sarıaltın "Eğitim, insana yapılan en kıymetli yatırımdır" dedi.

EĞİTİM SEKTÖRÜNE ATILMAYA

NASIL KARAR VERDİNİZ?

Eğitim sektörü insana yapılan en kıymetli yatırımdır. İnsana yapılan yatırım kısa vadede sonuç vermez ama bir devleti, bir milleti 100 yıl hatta bin yıl sonrasına hazırlar. Mis Koleji olarak bu düşünceyle bir yatırım yapıldı. Mis Koleji’nin ana hedeflerden birisi Anadolu insanının gönül insanı olduğunu bilerek ve insanların gönlüne girerek eğitim modeli vermek. Mantıksal zeka, insanı bir yere götürür ama bunu duygusal zekayla beslemezsek, ruhsal zekayla desteklemezsek o insan başarılı bir matematikçi olarak kalır ama devletine, milletine, ailesine bağlı bir birey olmaz. Dolayısıyla mantıksal zeka tek başına yeterli değildir. Bu nedenle burada, biz çocukların IQ’sunu dikkate alırken aynı zamanda duygusal zekayı da çocuğa aşılamaya çalışıyoruz. Bunun da bizi belli bir noktaya taşıyacağına inanıyorum.

MİS KOLEJİ’NİN MİSYONU NEDİR?

Bizim misyonumuz, vatanına, devletine faydalı bir nesil yetiştirmek. Tarihin derinliğini, zenginliğini, Türk kültürünü farkında olan ve kendini geleceğe hazırlayan nesil yetiştirmek ana hedefimiz. Aile kavramını mal mülkten çok daha kıymetli olduğunu bilen bireyler yetiştirmek istiyoruz. Biz henüz ikinci yılımızdayız. İkinci yılımızda olmamız rağmen çok mesafe katettik. Mis Koleji, eğitimde kalıcı olmanın yanında, iz bırakma hedefi var. Bırakın her çocuk hayal kursun ve o hayalin peşinde koşacak öğretmenlerle bir arada olsun.

ÖĞRETMEN KADRONUZDAKİ

KRİTERLER NELERDİR?

Hayal kurabilen, soru yazabilen öğretmenlerimiz var. Soru yazabilen öğretmen, öğrencisini sınava da çok daha rahat hazırlayabilir. Öğretmen kadromuz tecrübeli ve dinamik bir yapıya sahip. Enerjik bir yapıdalar, velilerle, öğrencilerle ve yönetimle iç içe olmaları bizim için çok önemli. Hayal kurabilmek bir öğretmenin en önemli özelliği olmalı. Eğitim ve öğretim hiç bitmez, o nedenle bizler de bu süreçten geri kalmamalıyız.

ÖĞRENCİLERİNİZİ GELECEĞE

NASIL HAZIRLIYORSUNUZ?

İstiyoruz ki yeni nesil sosyal sorumluluk projelerinde yer alsın. Geçen yıl kendi aramızda hediyeler toplayarak Gaziantep ve Şanlıurfa’daki çocuklara hediyeler götürdük. Bu vesileyle çocuklarımız yardımlaşmayı, paylaşmayı öğrendiler. Z kuşağı dediğimiz yeni bir kuşak var artık. Bu kuşak geçmişini iyi bilmeli, tarihi köklere tutunarak geleceğe hazırlanmalı. Geleceğe hayal kurarak hazırlanılır. Bu haller de kurgular ve projelerle desteklenmeli. Osman Gazi bir devlet hayali kurdu, Osmanlı Devleti kuruldu, Atatürk bir devlet hayali kurdu, Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Spor yarışları, müzik yarışları, şiir dinletilerimiz var. Bu etkinlikler çocuklarımıza özgüven kazandıran faaliyetler haline de geliyor. Kendini ifade edemeyen insan, çatışmaya meyilli insandır. Bu nedenle çeşitli etkinliklerle öğrencilerimize özgüven tazelemesi yapıyoruz.

ÖZEL ÖĞRENCİLERİ BÜNYENİZE

ALIYOR MUSUNUZ?

Bizim diğer okullardan en büyük farkımız özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin olduğu bir okul olması. Özel okullar normalde bu tür öğrencileri almak istemezler, çünkü diğer velilerin bundan rahatsız olacağını ve öğrenci kaybı yaşayacağını, akademik başarıda da düşüş yaşayacaklarını düşünürler. Bu özel çocukları toplumun her aşamasına dahil etmek zorundayız. Evlerde hapsedilen, gizlenen çocuklar var. Bundan rahatsız olmamız gerekirken, bu tür öğrenciler okullara alınmıyor. Rehabilitasyon merkezine git demek en büyük yanlıştır. Mis Koleji’nin açılış felsefelerinden birisi de bu tür insanlara yardımcı olmaktır. Biz özel öğrenciler için açık kapıyız. İlkokul grubumuzda da yaklaşık 20 özel öğrencimiz var.

MİS KOLEJİ’NİN FARKI NEDİR?

Biz vatan, bayrak, millet kavramını her şeyin üstünde tutan bir kurumuz. Çünkü eğer bir insanın vatan sevgisi yoksa, eğer insanın bayrak sevgisi yoksa ona sahip de çıkamaz. Vatan bizim için kaçacak yer değil, gölgesine sığınılacak yerdir. Bu nedenle çocuklarımızı bu duyguyla yetiştirmeye çalışıyoruz. Her eğitim kurumu birbirinden farklı olduğunu elbette iddia eder. Biz köklerini geçmişten alan bir yapı olmaya çalışıyoruz. Öğrenci buradan mezun olduktan sonra da takibini yapıyoruz. Okuldan mezun olunca bizimle işi bitti olmuyor. Tam tersine Mis’li olmanın gururunu yaşatmak için gittikten sonra da bağı koparmamak istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.