Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Ertuğrul: Atatürk'ü gelecek kuşaklara öğretmeliyiz

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Ertuğrul: Atatürk'ü gelecek kuşaklara öğretmeliyiz
 Editör
Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87.nci yıldönümüyle ilgili yayımladığı anma mesajında, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmeliyiz” diye konuştu.

egitim-is-konya.jpg

Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir özlemle andıklarını belirten Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul mesajında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Önder Başöğretmen ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye hedefi doğrultusunda zafere ulaştırmıştır. Devrimci ruhu bugün de o günkü gibi diri, ilerici ve aydınlık olan Mustafa Kemal’in açtığı yol, çağdaş uygarlık yoludur. Atatürk’ün dünya liderliği, ileri görüşlülüğü, askeri ve siyasi dehası ve ışık saçan devrimleri bugünde ülkemizi bütünleştirmiş olup, Türk Ulusunun Ata’sına olan sevgisini giderek perçinlemektedir. Büyük devrimcinin kurmuş olduğu, laik, demokratik, Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102. Yılına ulaştık. Fakat emperyalist güçler onun fikirlerine ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne saldırmaktan vazgeçmedi. Günümüzde yaşanan gelişmeler, Atatürk’ün en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini, demokrasinin ve hukuk devletinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu ülkede özgür ve insanca yaşayabilmemiz yalnızca laik Cumhuriyeti yaşatmakla mümkün olacaktır.

"ATATÜRK’Ü SAYGI, ÖZLEM VE MİNNETLE ANIYORUZ"

Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Büyük Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu da budur. Büyük Türk Ulusu bilmelidir ki, Eğitim-İş; laik, demokratik, bilimsel eğitime, Cumhuriyetimize, bölünmez bütünlüğümüze, Atatürk devrimlerine, sosyal hukuk devletine sahip çıkacak, yılmadan mücadeleye devam edecektir. Çocuklarımıza da Atatürk’ü anlatmayı ve öğretmeyi de sürdürmektedir. Devrimci ruhu yaşayan, devrimleri aydınlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.