Eğitim-İş'ten eğitim eleştirisi

Eğitim-İş'ten eğitim eleştirisi
Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının ilk dönemini değerlendirdiği açıklamasında, eğitiminde, eğitimcinin de yaralı olduğunu savundu.

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının ilk dönemini değerlendirdiği açıklamasında, eğitiminde, eğitimcinin de yaralı olduğunu savundu. Açıklamasında eğitimin sorunlarının çözülmesi yerine, yanlış politikalardan kaynaklı sorunların arttığını belirten Yiğit, "2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminde eğitim, önceki eğitim dönemlerinden farklı olarak AK Parti iktidarının yanlış politikalarına maruz kalmış, aynı zamanda ekonomik krizin elinde tam anlamıyla can çekişmiştir. Dünya ülkelerine bir memlekette eğitimin kamu hizmeti olmaktan çıkarılıp meta haline getirilmesinin, gericileştirilmesinin eğitimin öncelikler listesinde en arkalara itilmesinin sonuçlarını anlatan bir film yapılmak istense, ne yazık ki bu yarıyıl o yapıma fragman olabilecek yanlışlar ve hatalarla doludur. Bu yarıyılda yaşananlar da bir kez daha göstermiştir ki: eğitim çağdaşlıktan uzaklaştırılarak, eğitim çalışanlarının emeklerinin karşılığını alamadığı bir hal almıştır. Bu yoldaki mücadelemizden, gelecek için verdiğimiz kavgadan asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.