Eğitim-Sen Genel Sekreteri Yılmaz:

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Yılmaz:
"Eğitimciler mutlu, huzurlu ve iş güvenceleri yerinde olduğu sürece nitelikle bir kamu hizmeti sunabilirler diye düşünüyoruz"

SİNOP (AA) - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim- Sen) Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, eğitimcilerin mutlu, huzurlu ve iş güvenceleri yerinde olduğu sürece nitelikle bir kamu hizmeti sunabileceğini söyledi.

Yılmaz, Eğitim-Sen Sinop Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin 2016 yılı eylem planında eğitim çalışanlarına ilişkin yapmak istediği değişiklikleri kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Eğitim camiası olarak söz konusu düzenlemelerin yasalaşmaması için demokratik haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Şu an hükümetin uygulamaya koymak istediği sözleşmeli çalışma sistemi daha önce yaşandı. Nihayetinde uygulamaların eğitimde kaliteyi veya verimliliği attırmadığını belirtiriz. Çünkü eğitimciler mutlu, huzurlu ve iş güvenceleri yerinde olduğu sürece nitelikli bir kamu hizmeti sunabilirler diye düşünüyoruz. Sendika olarak diyalogdan yana bir tavır sergiliyoruz. Yöntemin yanlış olduğunu her platformda ilgililerle konuşuyoruz, anlatıyoruz ama taleplerimiz yerine gelmediği takdirde üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmiyoruz."

Yılmaz, yapılması planlanan değişikliklerle ilgili talep ve isteklerini ilgili kurumlara ilettiklerini kaydetti.

Ankara'da yaşanan terör saldırısına da değinen Yılmaz, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.