Eğitim Sisteminin Temel İki Sorunundan Birincisi Eğitim İkincisi Sistem!

Eğitim Sisteminin Temel İki Sorunundan Birincisi Eğitim İkincisi Sistem!
Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman; “Gençlerle konuştuğumuzda gençler şunu söylüyorlar: ‘Abi bugün eğitim sisteminin temelde iki sorunu vardır. Biri eğitim sorunudur biri de sistem sorunudur...

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman; “Gençlerle konuştuğumuzda gençler şunu söylüyorlar: ‘Abi bugün eğitim sisteminin temelde iki sorunu vardır. Biri eğitim sorunudur biri de sistem sorunudur.’ Dolayısıyla bu eğitim sistemi bugün ciddi anlamda büyük bir problem oluşturuyor.” dedi.

 

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, sosyal medya platformu “Artık Biz Soralım”’ın sorularına yanıt verdi. 40 farklı liseden 40’ı aşkın gençten oluşan platformun sorularını yanıtlayan Karaduman ile gençliğin temel sorunları üzerinde yapılan söyleşide, gençlerin en çok üzerinde durdukları konu sık sık değiştirilen Eğitim Sistemi ve YKS tarihi oldu.

EĞİTİM SİSTEMİ 17 YILDA 15 DEFA DEĞİŞTİRİLDİ!

Eğitim Sistemi ve YKS tarihiyle ilgili soruya kendisinin de lise ve üniversite dönemindeki eğitim hayatı ile ilgili örnekler vererek cevap vermeye başlayan Karaduman; “YKS’nin üç defa yenilenmesi asla ama asla kabul edilebilir bir durum değildir. Şimdi burada iki şey açığa çıkar. Birincisi, bu kötü yönetimin bir sonucudur. Yani kötü bir yönetim anlayışının sonucu olarak karşımıza çıkar. Bir diğer ikincisi de ülkede bir karar alınacağı zaman mağdur edilen kesim gençler olur. Yani bu kararla beraber üzülerek söylüyorum ki, gençlerin bu karar neticesinde düştüğü süreç ve durum, aynı zamanda gençliğe gösterilen ilginin ve yaklaşımın da bir tezahürü olsa gerek ama bunu tabii ülkedeki eğitim sisteminden bağımsız göremiyoruz. Bugün 17 yıllık bir siyasi iktidar var ve bu 17 yıllık siyasi iktidar sürecinin içerisinde 15 defa eğitim sistemi değişmiştir. Ne demek bu? Hemen hemen her yıl bir defa eğitim sistemi değişmiş oldu. Yani eğitimin yapboz tahtasına dönüşmesi gibi bir sorunla karşı karşıyayız.” dedi.

ÖĞRENCİLERE İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ YAPIYORLAR!

Karaduman konuşmasına; “Gençlerle konuştuğumuzda gençler şunu söylüyorlar: ‘Abi bugün eğitim sisteminin temelde iki sorunu vardır. Biri eğitim sorunudur biri de sistem sorunudur.’ Dolayısıyla bu eğitim sistemi bugün ciddi anlamda büyük bir problem oluşturdu. YKS'nin ertelenmesiyle alakalı da şu anda yaz dönemine girilmesi ve turizmin canlandırılmasıyla ilgili belirli turizm şirketlerinin zarar etmemesi için bu tarihler Temmuz'dan Haziran'a çekilmiştir ve öğrencilere ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılmıştır. Bu asla kabul edilebilir bir şey değildir. Zaten öğrencinin geleceği iki saatlik bir sınava hapsedilmişse üzerinde durulması gereken konu budur ama bunu bile düzeltmeye yönelik bir çalışma yapılmazken hele de bu süreçte ciddi bir endişe ve kaygıyla hazırlanan öğrencileri mağdur etmiştir. Bizler de durumu takip ediyoruz. Bu anlamda gerekli görüşmeler de yapmış olduk ama ne yazık ki herhangi bir düzeltme, iyileştirme yapılmadı.” şeklinde devam etti.

TÜRKİYE’DEKİ TEMEL PROBLEMLERİN ALTINDA EĞİTİM SİSTEMİ YATIYOR!

Türkiye’nin şu an için eğitim ile birlikte birçok sorununun da olduğunu belirten Karaduman, en dominant sorunlardan birinin hukuksuzluk olduğunu söyledi ve şunları ekledi: “Hukukun ayaklar altına alınması, ifade özgürlüğünün kısıtlanması, yerleştirmelerde liyakatin yerine itaatin esas alınması, toplumsal uzlaşı ve toplumsal barışın yerine kutuplaşmanın olması bugün ülkemizin önemli problemlerindendir ama bugün baktığımız zaman bütün bu problemlerin temelinin Türkiye’deki eğitim sistemiyle alakalı olduğunu düşünebiliriz dolayısıyla bu sorunların çözümünün ancak eğitimle mümkün olduğuna inanıyoruz çünkü eğitimin amacı özgür ruhlu ve ahlaklı toplumlar yetiştirmektir.”

TÜRKİYE, SORUNLARDAN GÜÇLÜ BİR EĞİTİM ALTYAPISIYLA KURTULUR!

Karaduman konuşmasının son bölümünde; “Hukuktan sanata teknolojiden dış politikaya şehirleşmeden eğitime bütün alanlarda öyle bir eğitime ihtiyaç var ki bütün sosyal hayata müdahale eden bütün alanlarda faydalıyla zararlıyı doğruyla yanlışı güzelle çirkini adaletle zulmü birbirinden ayırmak vasfına sahip olacak bir toplumu meydana getirmek durumundayız. Bu da ancak eğitimle mümkün olacaktır ve ahlaki olarak da bizim eğitimimizle beraber kişinin kendisi için istediğini başkası için istemesi,  kişinin kendisi için istemediğini başkası için de istemeyeceği bir ahlaka sahip olması ancak ve ancak toplumları sorunlardan kurtaracak bir güç haline gelebilir. Bu anlamda güçlü bir eğitim altyapısı oluşturulabilirse ülkemiz bu sorunlardan kurtulur ve güçlü yarınlara cesaretle bakacak bir ülke olabilir.” dedi.

SİYASİ PARTİLERİN GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLARINA AÇIK OTURUM DAVETİ

Programın son kısmında Karaduman, böyle bir platform oluşturdukları için Artık Biz Soralım ekibine teşekkür etti ve Türkiye’de bulunan bütün siyasi partilerin Gençlik Kolları Genel Başkanlarının katılacağı bir açık oturumu Haliç Kongre Merkezinde  düzenlemeyi teklif etti.

karaduman-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.