Eğitim Uçağı düştü: 2 Şehit

Eğitim Uçağı düştü: 2 Şehit
Konya'da uçak düştü...

Konya'da askeri bir uçağın düştüğü bildirildi. 3. Ana Jet Üs Komutanlığ'ndan havalanan F-4 tipi askeri uçağın Karatay bölgesinde düştüğü ve olay yerine arama kurtarma ekiplerinin gönderildiği belirtildi. 

Konya’da düşen askeri uçakta şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın Yozgat nüfusuna kayıtlı olduğu, diğer Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın ise Çankırı nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Olay yerine enkazın kaldırılması için iş makineleri ve kamyonlar getirildi. Bölgedeki askeri hareketlilik sürüyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1. 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Eskişehir'den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58'de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.

2. Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.

3. Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu iki pilotun şehit olması sebebiyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'i arayarak bilgi aldı ve taziyelerini iletti (AA)

KAZA YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

MUSTAFA DELİKANLI'NIN AİLESİNE HABER ULAŞTI

MUSTAFA DANIŞ'IN ANKARA'DAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN KAZA AÇIKLAMASI

TÜRK YILDIZLARI'NDAN BAŞSAĞLIĞI

Vali Erol: Şehitlerimizden birine ulaştık!

Konya Valisi Muammer Erol, "Şehitlerimizden birine ulaştık diğeri ile ilgili de arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor" dedi.

Erol, merkez Karatay ilçesi Ortakonak Mahallesi yakınlarında düşen askeri uçakla ilgili olay yerinde yaptığı açıklamada, kazanın nedeninin henüz tam olarak bilinemediğini söyledi.

 "Şehitlerimizden birine ulaştık diğeri ile ilgili de arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor" diyen Erol, şunları kaydetti:

"Uçağın hareket yerinin Eskişehir olduğunu ifade ediyorlar. Enkazdaki şehidimizle ilgili çalışma devam ediyor. Ben de şehitlerimizin son durumuyla ilgili oradan çıkacak sonucu bekliyorum. Burası askeri tatbikat alanı, eğitim atış alanı. TSK'nın 3. Ana Jet Üssü ve buraya eğitim için gelen bütün hava unsurlarının planlı eğitim tatbikatının yapıldığı bir alan burası. Kazanın nedeniyle ilgili tahmin yürüterek spekülasyon oluşturmak gibi bir sıkıntıya girmemek lazım."

Genelkurmay Başkanlığı, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, iki pilotun şehit olduğunu açıklamıştı. (AA)

VALİ TUNA’DAN KONYA'DA DÜŞEN UÇAKLA İLGİLİ BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir’den havalanan ve Konya’da düşen askeri uçağın düşmesi sonucu 2 askerin şehit olması ile ilgili baş sağlığı yayımladı. 
Vali Tuna, açıklamasında, Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan 5 Mart 2015 günü saat 08.58'de planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağının, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle düştüğünü belirtti. Vali Tuna ayrıca, “Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olduğunu üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, başta şehitlerimizin yakınları olmak üzere Türk Slahlı Kuvvetleri ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. (İHA)

BAKAN ELVAN, KONYA'DAKİ UÇAK KAZASIYLA İLGİLİ KONUŞTU 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya’da askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 2 pilotun ailelerine başsağlığı diledi. Elvan, “Temennimiz bir daha böyle bir hadiseyle karşılaşmamak. Bu konuda da herhalde gerekli önlemler alınacaktır diye düşünüyorum” dedi. 
Bakan Elvan, “5. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Lojistik Fuarı”na katılmak üzere İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Lütfi Elvan, Konya’da 2 pilotun şehit olduğu askeri uçak kazasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Elvan, “Gerçekten çok üzücü bir hadise. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Temennimiz bir daha böyle bir hadiseyle karşılaşmamak. Bu konuda da herhalde gerekli önlemler alınacaktır diye düşünüyorum. Allah rahmet eylesin. Ailesine, milletimize baş sağlığı diliyorum. Çok acı bir durum” dedi. Bakan Lütfi Elvan, kazanın nedeniyle ilgili ise kendilerine henüz detaylı bir bilgi gelmediğini söyledi. (İHA)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.