EİT 3. Biyoçeşitlilik Uzmanlar Grubu Toplantısı

EİT 3. Biyoçeşitlilik Uzmanlar Grubu Toplantısı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Akıncıoğlu:- "Bakanımızın önderliğinde Türkiye'de tüm illeri kapsayan doğa turizmi master planları yapılıyor. 2019'a kadar hangi ilde hangi doğa turizmi etkinliklerinin ve ha

ANTALYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, "Bakanımızın önderliğinde Türkiye'de tüm illeri kapsayan doğa turizmi master planları yapılıyor. 2019'a kadar hangi ilde hangi doğa turizmi etkinliklerinin ve hangi yatırımların yapılacağı eylem planlarını yapmaktayız" dedi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 3. Biyoçeşitlilik Uzmanlar Grubu Toplantısı, Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oturumlarda biyolojik kaynakların gelecek nesillere nasıl aktarılabileceğinin tartışıldığını kaydetti.

Biyolojik çeşitliliğin, sürdürülebilir kullanımını temin etmenin, ülkelerin en büyük sorumluluğu olduğuna değinen Akıncıoğlu, "Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi çerçevesinde ülkeler, kaynaklarını gelecek nesillere aktarmanın nasıl mümkün olabileceği konusunda çalışmaktalar. Bu, insanlık açısından son derece değerli bir çalışma" değerlendirmesinde bulundu.

Akıncıoğlu, biyolojik çeşitlilik kaynaklarını korurken yöredeki insanların gelir düzeyinin de nasıl artırılabileceği konusunda çalıştıklarını anlattı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun öncülüğünde doğa turizmine yönelik de çalışmalar yapıldığını kaydeden Akıncıoğlu, şöyle konuştu:

"Doğa turizmini geliştirmenin ve dünya turizm pastasından daha fazla pay almasının hesaplarını yapmaktayız. Deniz, kum ve güneş turizminin dünyada doğa turizmine kaymakta olduğunu görüyoruz. Bakanımızın önderliğinde Türkiye'de tüm illeri kapsayan doğa turizmi master planları yapılıyor. 2019'a kadar hangi ilde hangi doğa turizmi etkinliklerinin ve hangi yatırımların yapılacağı eylem planlarını yapmaktayız."

EİT üyesi ülkelerin biyoçeşitliliğe yönelik ulusal politikalarının ele alınacağı ve 2016-2020 yılları arasında teşkilat üyesi ülkelerin biyoçeşitlilik konusundaki çalışmalarının planlanacağı toplantı, 3 Mart'ta sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.