Ekici’den Eti Alüminyum’a tepki

Ekici’den Eti Alüminyum’a tepki
 Editör
Eti Alüminyum'un işçi çıkarmasına tepki gösteren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Eti Alüminyum tarafında işten çıkarılmalar yaşandığını belirterek tepki gösterdi. Ekici yaptığı açıklamada, “Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası'nda işçiler verilen zammın yetersizliği nedeniyle günlerdir eylem gerçekleştirmişti. Eylemin 7. Gününde işçilerin maaş zammına cüzzi bir artış yapıldı. İşçilerimiz istemeyerek de olsa bu zammı kabul etmek zorunda kaldılar ve eylemlerine son verdiler. Ancak eylemin sonlanmasının ardından bu kez işveren işçileri işten çıkarmaya başladı. Hak arama mücadelesi cezalandırılmaması lazım. Bundan sonrası için işçilere gözdağı vermek anlamına gelecek bu uygulamalardan işvereni kaçınmaya davet ediyoruz. İş yerindeki işveren-işçi arasında zaten bozulan, zedelenen iş barışının bir an önce onarılması gerekirken ve bu noktada işverenin yapıcı ve pozitif adımlar atması gerekirken barışı zedeleyen davranışlardan kaçınması çağrısında bulunuyoruz.” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.