Ekmeğe Zam, Asgari Ücret ve Yeni Yıl Zamları ile Şekillenecek

Ekmeğe Zam, Asgari Ücret ve Yeni Yıl Zamları ile Şekillenecek
Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, şehirde 80 kuruşa satılan ekmeğe zammın, asgari ücretin ve yeni yıl zamlarının belli olmasının ardından gündeme alınabileceğini söyledi.

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, şehirde 80 kuruşa satılan ekmeğe zammın, asgari ücretin ve yeni yıl zamlarının belli olmasının ardından gündeme alınabileceğini söyledi. Şu an için ekmeğe zam yapılmasının gündemlerinde olmadığını aktaran Honça, “Türkiye’de en ucuz ekmek Konya’da satılıyor. İstanbul’da ekmek 1 lira 25 kuruş. Çoğu şehirde 1 liranın altında ekmek yokken Konya’da ekmeğin fiyatı 80 ila 70 kuruş arasında değişiyor.” dedi. 

Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar'ın un zammı nedeni ile ekmek fiyatının 1.5 lira yükseleceğini söylemesi üzerine başlayan tartışma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in "Böyle bir şey söz konusu değil." açıklaması ile sürüyor. 250 gram ekmeğin 80 ila 70 kuruşa satıldığı Konya’da Fırıncılar Odası, fiyat değerlendirmesinin asgari ücretin ve yılbaşı zamlarının belirlenmesinin ardından gündeme alınabileceğini dile getirdi. 

Türkiye’de 250 gram ekmeğin ortalama 1 liradan satıldığını vurgulayan Konya Fırıncılar Odası Başkanı Honça, Konya’da ise 250 gram ekmek fiyatının 80 ila 70 kuruş arasında değiştiğini söyledi. Konya’daki ekmek fiyatının diğer illerin çok altında olduğuna dikkat çeken Honça, “İstanbul’da 250 gram ekmek 1 lira 25 kuruş ve buna 25 kuruş zam yapılması isteniyor. Diğer illerde 1 liranın altında ekmek yok. Konya’da ise 250 gram ekmek 80 kuruş. Bazı yerlerde 70 kuruşa da satılıyor.” dedi. 

Oda Başkanı Honça, 2015 yılının sonuna kadar ekmeğe zam yapmayı düşünmediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “Ancak 2016 yılı için çeşitli zamlar yapılacak. Bunları bir görmemiz gerekiyor. 2016 yılı için asgari ücret belli olsun, çeşitli kamu kurumlarının zam oranları, gıda ürünlerine yapılacak zam oranlarının belli olması ile ekmeğe zam konusunu gündemimize alabiliriz. Şu an için planlanmış bir zam yok. Yapılacak zam oranlarına göre ekmeğe zam düşünülebilir.” Haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.