Ekmek İstanbul’dan ucuz mezar bedava

Ekmek İstanbul’dan ucuz mezar bedava
Mezar yerlerinin bedava olduğu Sivas'ta ekmek ise birçok büfede 5 liradan satışa sunuluyor.

Mezar yerlerinin bedava olduğu Sivas'ta ekmek ise birçok büfede 5 liradan satışa sunuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının mezar yeri ücretlerine yüzde 54.15 oranında zam yapmasıyla dikkatleri üzerine çekerek tepkiler devam ederken Sivas Belediyesi mezar yeri dahil tüm cenaze işlemlerini ücretsiz olarak veriyor. Diğer yandan İstanbul'da 200 gram ekmek 8 lira, 250 gram ekmek ise 10 liradan satışa sunulurken Sivas'ta bazı büfe sahipleri 220 ile 230 gram içerisinde değişen somun ekmeği 5 liradan satışı yapılıyor. Halka hizmet olması için somun ekmeğinin fiyatını 5 lira yapan büfe sahibi Yağız çakmak, yaklaşık iki yıldır piyasanın altında satış yaptıklarını belirtti. Çakmak, kentte 7 liraya satılan ekmeğin fiyatını 5 liraya indirdikleri için talebin yoğun olduğunu vurguladı.

iha-20240119aw123344-2.jpg

EKMEK FİYATI 10 LİRAYKEN BİZ 5 LİRADAN HİZMET EDİYORUZ

Kâr oranını düşük seviyelerde tutarak halka hizmet sunmak istediklerini belirten İşletme sahibi Yağız Çakmak, "Birkaç senedir biz ekmek fiyatını Sivas'ta piyasasının altında veriyoruz. Şu an İstanbul gibi büyük şehirlerde ekmek fiyatı 10 lirayken bizde 5 liradan veriliyor. Sivas'ta birçok yerde 6 buçuk liraya satılırken bizden 5 liradan satış yapıyorduk. Ekmeklerin gramajı 220 ile 230 arasında oluyor. Talep olarak yoğun bir talep geliyor bizlere. Birkaç senedir halka hizmet olması için elimizden geldiğince Sivas piyasasının altında bir tutarda satıyoruz. Yılbaşından sonra ekmeğe zam geldi şuan Sivas'ta 7 liradan satışını gerçekleştirenler mevcut. Ben 5 liradan satıyorum, ben kâr edebiliyorsam herkes kâr edebilir, onları da ucuz fiyattan hizmete davet ediyorum. Fiyatın düşük olduğunu görenler gramajın düşük olduğunu düşünüyor. Fakat standart gramında satışa sunuyoruz, fiyatı da düşük tutarak halkı koruyoruz" şeklinde konuştu.

İSTERİZ Kİ VATANDAŞIMIZA HERKES HİZMET ETSİN

Ekmeğin ucuz olduğunu belirten müşteri Şemsettin Şener, "Ekmeğin ucuz olması bizim işimize geliyor, evimize ekmek götürüyoruz. İsteriz ki her tarafta böyle ucuz olsun. Uzun zamandır buradan ekmek alıyorum, gram olarak düşük mü bilmiyorum ama buradan memnunum" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.